РОК-Н-РОЛ в Бучі

“РОК-Н-РОЛ —ЖИВ”!
Принаймні в Бучі


25 червня уся країна відзначала День молоді, за звичаєм цей день святкується в останню неділю першого літнього місяця. На жаль, у Києві усі подібні заходи проходять з великим розмахом. А на жаль тому, що значна частина нашої молоді їде розважатись саме до столиці. Проте цього року Буча теж відзначилась.

Увеличить картинкуЮрій, представник організаторів концерту - групи "Ексліпс".
Концерт такого рівня вже давно не проводився в Бучі. Ми організували цей захід в основному своїми силами, допомагали нам Бучанський відділ культури та селищна рада, а нашими спонсорами була церква Віфанія. Але коштів принципово було затрачено дуже мало, гурти, які виступають, погодилися дати концерт безкоштовно.
В нас вже давно була ідея зробити концерт професійного класу, тому я запросив сьогодні й професійні рок-гурти. Наша мета — показати, що ми можемо і те, що Буча – це не село, а місто, культура якого, а відповідно й заходи, на належному рівні. В подальшому сподіваємося на підтримку і спонсорство.
Сьогодні, крім інших, на сцені виступають і бучанські рок-гурти: “Екліпс”, “До тебе”, “Один з нас”, “Ренесанс”, “Параноя”.
Якщо в майбутньому нас підтримуватиме Бучанська селищна рада та жителі міста, подібні заходи відбуватимуться ще не один раз, адже жива музика та той заряд енергії, які дають рок-концерти, варті затрат організаторських зусиль.

Вперше за останній час відбувся потужний, як для нашого селища, рок-концерт під відкритим небом. Кажу вперше, бо не беру до уваги виступи метрів вітчизняного року на центральній площі Бучі.

Як завжди, захід відбувся за рахунок зусиль ентузіастів, хоча не без підтримки селищної влади. Про задум організаторів щодо концерту мені було відомо давно, і я з нетерпінням чекав дня, коли ж він все-таки відбудеться. Настало 25 червня, і по обіді я пішов до його місця проведення.

Обладнання вже було виставлене на сцені, саме починався саунд-чек. Зазначу, що колись давно, коли я сам займався музикою і організацією подібних заходів, мені ні разу не вдалося зібрати обладнання такої якості і потужності. Думаю, що музиканти, які брали участь (були гурти не тільки бучанські) оцінили роботу місцевих колег.

Як і було сказано в оголошенні, концерт почався о18:00.

Спочатку людей було не так багато, але по ходу дійства потроху зібралося чимало охочих послухати «чесну» музику в живому виконанні. Абсолютно нікого не бентежило, що твори, запропоновані виконавцями, невідомі і непопулярні.

Думаю, що всі присутні оцінили професійну гру молодих музикантів, вокальні дані лідерів команд, а також роботу авторів музики і текстів композицій.

До речі, більшість виконавців активно беруть участь у різних конкурсах і фестивалях, мають відзнаки, їх часто запрошують на святкування дня міста та й взагалі на різні заходи по всіх містах України, а ми своїх героїв бачимо раз на декілька років і то лише завдяки їхнім же зусиллям. Що ж для тих, хто знає, про що йде мова, – це не новина, а я щиро дякую за наполегливість Юркові, головному організатору, і гурту «Екліпс» за їхню наполегливість у пропаганді чесної живої культури.

Насправді, як це не звучить банально, та попса, що насаджується нашим громадянам різними засобами, так набридла, хоч не вмикай ні телевізор, ні радіо.

Ще раз дякую, хлопці.

Так тримати!

далі фото(15)>>

Назад 1 2 3 4 Дальше
3 -2

Віктор Артемчук 
газета: "Бучанські новини" №25 від 30 червня 2006р.
парк, парк Диво
Коментарів: 4
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Shaytan
  • Shaytan (0)
  • Гостi
  • 2 липня 2006 23:58
Респект Бобру! wink

0
DeVOuR
  • DeVOuR (0)
  • Гостi
  • 5 липня 2006 21:57
треба фестиваль склыпать якось... аля рокемрынг :)

0
Nick
  • Nick (0)
  • Гостi
  • 6 липня 2006 20:16
a mozhno prosto doma nazhratysa...

0
DeVOuR
  • DeVOuR (0)
  • Гостi
  • 6 липня 2006 21:12
Цитата: Nick
a mozhno prosto doma nazhratysa...


вариант кстати. и нафиг те фесты сдались :)))
и лучэ не дома, а гдета в генделе...

0