Буча новини міста, Буча сайт » ВИКОНКОМ » Буча готується до Євро-2012

Буча готується до Євро-2012

23 січня відбулася нарада у Київській облдержадміністрації, в якій брали участь представники міст, члени оргкомітету, силові структури. На ній було визначено чотири міста Київщини, які прийматимуть національні європейські збірні під час проведення Чемпіонату з футболу «Євро-2012». Переможцями стали — Буча, Боярка, Бориспіль і Бровари.

Зрозуміло, що перед Бучею відкриваються значні перспективи, але, разом з тим, покладена велика відповідальність, адже за чотири роки ми повинні встигнути виконати величезний обсяг робіт. Як триває підготовка до цієї події та яким стане місто до 2012 року розповідає перший заступник Бучанського міського голови Юрій Хоменко.

— Юрію Анатолійовичу, на ваш погляд, чи готова країна взагалі приймати чемпіонат такого рівня?
— В Україні вже визначено чотири міста, в яких будуть проводитиметься фінал європейського чемпіонату з футболу — Київ, Донецьк, Дніпропетровськ та Львів.
З цього приводу 21 січня Президент України Віктор Ющенко провів розширену нараду з питання підготовки до Євро-2012. Як стало зрозуміло з бесіди, ситуація нині складається так: 2009 рік — останній термін, після закінчення якого комісією УЄФА буде визначатися наскільки наша держава готова до проведення цього заходу. У разі, якщо виявимося неготовими, нашу ініціативу перехопить Італія.
Без перебільшення, сьогодні на карту поставлений імідж України. Чи зрушилася справа з місця? Як ми бачимо, нині будуються стадіони в Донецьку (згідно з заявленим проектом, це буде найкращий стадіон в Європі) та Дніпропетровську. На жаль, Київ і Львів поки що стоять осторонь цього процесу.

— Що означає для Бучі прийняти європейську команду в 2012 році?
— Тільки уявімо собі, що до нашого міста приїде футбольна команда Німеччини, Італії чи будь-якої іншої країни. По-перше, за нею ринуть тисячі вболівальників. По-друге — представники організаційного комітету і світових засобів масової інформації. Людям потрібно буде десь харчуватися, жити, захочеться відвідати розважальний заклад чи відвідати екскурсію містом.
Тому й порушується питання про те, що Буча за чотири роки повинна стати дійсно європейським містом як зовнішньо, так і внутрішньо. Наше завдання — підготуватися таким чином, аби зробити значний внесок у розвиток України та допомогти державі в цілому гідно прийняти чемпіонат.

— Перші зрушення в цій справі вже є?
— Станом на 1 лютого Бучанська міська рада подала в область свої пропозиції по програмі підготовки до проведення Євро-2012. У свою чергу Київська облдержадміністрація акумулює плани четвірки міст, які залучені до цього процесу, й подає їх до Кабміну, який і формує остаточний варіант програми.
Зокрема для Бучі вже є перші результати. На реконструкцію стадіону «Ювілейний», де будуть проходити тренування спортсменів, уже закладено у держбюджеті 20 млн. грн. Здавалося б, якісний та великий стадіон, для чого ж це потрібно робити? Справа у тому, що до таких об’єктів існує низка вимог УЄФА: тренувальне поле повинно бути високої якості, мати відповідні розміри (в даному випадку це 105 х 68 м), а саме приміщення — обладнане душовими кабінами, роздягальнями, кімнатами для суддів, тренерів, медичного персоналу. Обов’язковою умовою є й проживання футболістів у п’ятизірковому готелі.

— Як забезпечуватиметься для гостей культурна програма?
— Ми працюємо над цим питанням, подаємо свої пропозиції. У нас багато визначних місць, які варто показувати. Це й будинок Ревуцького, музей Патона, Булгакова. Акцент буде ставиться на історичних, культурних та інших моментах.
Наголошуватиметься й на спортивній складовій цього футбольного свята. Ми повинні бути готовими до того, щоб побудувати велику кількість спортивних майданчиків і стадіонів.

— Які роботи повинна виконати сторона, яка приймає, в даному випадку Буча, аби забезпечити належне перебування гостей у місті?
— Потрібно буде в межах міста виконати будівництво та ввести в експлуатацію готелі, ресторани, кафе, кемпінги. Не виключено, що буде й палаткове містечко для молоді. На сьогодні вже є з десяток проектів таких комплексів, залучені інвестори.

Буча має бути в бездоганному стані — починаючи від в’їзду до міста, й закінчуючи виїздом.

Тому передбачається розширення траси Київ-Ковель (від вул. Шевченка до вул. Депутатської, а наступний етап — до Ворзеля) з будівництвом другого підземного переходу. Ідеальними мають бути дороги, благоустрій, освітлення, навіть вказівники, схема Бучі, щоб гості вільно орієнтувалися, мали інформацію про заходи, які проводитимуться. Усі знаки повинні бути двома мовами — державною та англійською. Щодо залізниці. Людям потрібно добиратися й до столиці. Тому передбачена певна реконструкція залізниці, облаштування місць для таксистів, огородження самої станції, будівництво автовокзалу та запуск нового швидкісного електропотягу Буча-Київ.

— Напевне, одна з вимог — забезпечення правопорядку в місті...
— Великий блок завдань, поставлених перед нами — це безпека проведення даного заходу. Отож, хочеться ще раз наголосити: Буча повинна мати свій міський відділ міліції. Наразі відбуваються робочі зустрічі з керівництвом МВС, на яких ми визначаємося, де буде розміщуватися міське відділення міліції, проходять погодження штатного розпису. Вважаю, що незабаром це питання обов’язково вирішиться на нашу користь.

— Які нові об’єкти з’являться у Бучі за чотири роки?
— Сьогодні навіть план соціально-економічного розвитку, який ми прийняли на 2008 рік, значною мірою підпорядкований проведенню Євро-2012.
Проходять робочі зустрічі з інвесторами, які мають бажання в даному випадку вкласти свої кошти у благоустрій і будівництво міста. Зокрема, це й зведення розважально-готельного комплексу поблизу озера, що на Склозаводській. Там буде облаштовано «острівець», набережну з причалами та містками, на якому люди зможуть проводити свій час.

Нині вже фактично проектується й будується міський парк відпочинку, де також буде водойма, пішохідні доріжки, вулички тощо. В майбутньому плануємо побудувати й аквапарк.

При в’їзді в Бучу, за АЗС, відведена територія під будівництво та облаштування торговельно-розважального центру. Там буде готельний, ресторанний комплекс, зона відпочинку — парки, спортивні майданчики. Основна ідея цього проекту — звести об’єкт який би складався ніби з двох частин. Тобто зробити з одного боку каток, а з іншого — басейн, які відділятимуться один від одного скляною стіною. Таким чином будуть поєднані дві пори року — зима та літо.
По вул. Києво-Мироцька КП «Столиця» виконуватиме будівельні роботи — передбачається невеличкий житловий комплекс, спортивний комплекс та будівництво готелю. Максимум через три місяці буде вводитися в експлуатацію й торговий комплекс.
Розглядаємо питання підземного автопаркінгу.

— А як щодо будівництва спортивних комплексів?
— Уже вводиться в експлуатацію тенісний клуб, який відповідає всім найвищим нормам. Там проходитимуть усеукраїнські, європейські та міжнародні змагання. А поряд — готель, ресторан, відкриті корти, передбачено будівництво вертолітного майданчика.
Біля бази ФК «Оболонь» побудовано два поля з газоном, на черзі — поле з штучним покриттям. Також там буде готель і ресторан.
За стадіоном «Ювілейний» інвестори готові побудувати 50-метровий басейн та спорткомплекс. Планується будівництво «льодового стадіону». За підприємством «Орбіта» передбачається будівництво стадіону, причому, значно більшого, ніж «Ювілейний». На сьогодні вже є компанії, які готові це робити.
Скажу лише, що спортивна інфраструктура та дозвілля в Бучі повинні бути дуже розвинені.

— Кошти на заплановані заходи будуть виділятися з держбюджету?
— На підготовку до проведення Євро-2012 державою передбачено 126 млрд. грн. Цього року по Київській області заплановано 309 млн. грн. Але, зокрема у Бучі, будівництво всіх цих об’єктів значною мірою відбуватиметься за рахунок інвесторів. І це об’єктивно.

— Чи реально за чотири роки збудувати таку кількість об’єктів?
— Як на мене, найболючіше питання — проектування цих об’єктів, проходження експертиз та дозволів на будівництво. Проте, на рівні вищого керівництва дано завдання максимально сприяти будівництву, яке відбуваються по програмі «Євро-2012».
Зважаючи на кількість проектів і той потенціал, який ми маємо, я абсолютно переконаний, що ми зможемо підготуватися до Євро-2012.

— Що отримає місто, його жителі від проведення чемпіонату Європи?
— По-перше — нові об’єкти й фактично новий вигляд міста. По-друге — залучення інвестицій та значну перспективу на майбутнє. Але найбільше, що дасть нам проведення чемпіонату — це можливість раніше від інших міст України відчути, що таке Європа, підтягнутися до її рівня. І найкращі враження гостей від нашого міста.

Спілкувалася Людмила Гладська
газета "Бучанські новини" від 8 лютого 2008 року
 Інші новини по темі:
Буча — на шляху до європейських стандартів

Буча — на шляху до європейських стандартів

Бучанські новини
Буча та Ірпінь прийматимуть чемпіонат світу з футболу серед діаспорних команд.

Буча та Ірпінь прийматимуть чемпіонат світу з футболу серед діаспорних команд.

спортивні новини
Буча зустріла швидкісний потяг Hyundai

Буча зустріла швидкісний потяг Hyundai

Бучанські новини
31 березня, Буча: ІІІ Чемпіонат Бучанської об’єднаної територіальної громади з футболу

31 березня, Буча: ІІІ Чемпіонат Бучанської об’єднаної територіальної громади з футболу

спортивні новини
"Гра, що об’єднує". У Бучі створено міську Федерацію футболу

"Гра, що об’єднує". У Бучі створено міську Федерацію футболу

спортивні новини
Матчі Євро-2012 транслюватимуть на Київській площі

Матчі Євро-2012 транслюватимуть на Київській площі

Бучанські новини
Підтримай українську збірну на Евро 2012!

Підтримай українську збірну на Евро 2012!

спортивні новини
Чи готова Буча до виборів?

Чи готова Буча до виборів?

Бучанські новини
Анатолій Щербина: «У кожному населеному пункті Київщини має бути футбольне поле»

Анатолій Щербина: «У кожному населеному пункті Київщини має бути футбольне поле»

Бучанські новини
EURO-2012: Оприлюднення офіційної позиції УЄФА

EURO-2012: Оприлюднення офіційної позиції УЄФА

головна
Свято футболу на Київській площі

Свято футболу на Київській площі

Бучанські новини
Бучанці вийшли у фінал міжнародного турніру з футболу

Бучанці вийшли у фінал міжнародного турніру з футболу

Бучанські новини
Футбол: Нагородження переможця та призерів Чемпіонату БОТГ з футболу

Футбол: Нагородження переможця та призерів Чемпіонату БОТГ з футболу

спортивні новини
Всеукраїнський відбірний турнір VIII Кубку регіонів УЄФА з футболу 2012/13 у Київській області

Всеукраїнський відбірний турнір VIII Кубку регіонів УЄФА з футболу 2012/13 у Київській області

Буча та регіон
6, 8, 11 жовтня: Міжнародний футбол в Бучі

6, 8, 11 жовтня: Міжнародний футбол в Бучі

спортивні новини
Коментарів: 4
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
DeVOuR
  • DeVOuR (0)
  • Гостi
  • 6 лютого 2008 23:34
нинада нам готельно-розважальний комплекс на стеколке.. набережную делаейте и все.. не.. вообще готель нада.. на не вози озера..

0
Ирина
  • Ирина (0)
  • Гостi
  • 7 лютого 2008 09:56
Ага, как всегда настроят побыстрячку...деньги отмоют те, кому нада, и себе заодно по 3-й дачке соорудят, а оно и года не простоит... smile

Понятно зачем "попу" рвали, чтобы выграла именно Буча - свои же интересы и лоббируют...интересно - долго готовились и что "набрехали", чтобы Бучу выбрали? bully

0
Борода
А ведь сроки то малые, а деньги большие, как бы не получилось ни денег, ни развлечений....

0
zelenyy
  • zelenyy (0)
  • Гостi
  • 27 лютого 2008 15:04
Если Украинна, не "СМОЖЕТ", то второго такого шанса, в плане инвестиций, просто не будет.....

0