Буча новини міста, Буча сайт » ВИКОНКОМ » Міський голова звітує перед жителями

Міський голова звітує перед жителями

2 лютого відбулося традиційне звітування Бучанського міського голови Анатолія Федорука перед територіальною громадою. Вільних місць в актовій залі загальноосвітньої школи №4 не було, що свідчило про високу зацікавленість подією, її значущість і активність самих жителів. Підбивалися підсумки роботи за рік, надбання, які отримала громада в новому статусі — міста, зрештою, напрацювання, що у майбутньому стануть міцною базою для подальшого розвитку Бучі.

Міський голова Анатолій Федорук, розпочинаючи свій виступ, наголосив на тому, що 2007 рік можна вважати найуспішнішим за всі роки його праці на виборній посаді.

Адже бюджет склав 240% до доведеного показника, практично успішно втілені всі плани з соціально-економічного розвитку.

«Реалізовані й державні субвенції, котрі були у багатьох програмах, ми боролися за гранти й отримували їх, не цуралися й кращих запозичень. Тому місто повнокровно живе й розвивається», — зазначив Анатолій Федорук.

Перед присутніми був окреслений блок питань, на кожному з яких детально зупинялися. Торкнулися суспільно-політичної, демографічної ситуації Бучі, фінансової та гуманітарної сфери, порушили питання житлово-комунального господарства, а на завершення окреслено плани у роботі на 2008 рік.

СУСПІЛЬНО-ПОЛІТИЧНІ ПРОЦЕСИ
Аналізуючи суспільно-політичні процеси, що відбуваються в житті Бучі, міський голова повідомив про досить високу зовнішню активність бучанців, які не стоять осторонь державних процесів, проте відзначив низьку внутрішню активність. На думку голови, це пов’язано з невмінням або небажанням зосереджуватися на головному, розрои чіткі плани для взаємодії. Цифри говорять самі за себе: вже рік, як місто перебуває в новому статусі, а лише чотири партії зареєструвалися в новоствореному відділі, як того передбачає чинне законодавство. Стосовно виборчої системи висловлене припущення, що вибори за партійними списками відійдуть в історію як щось непотрібне. Натомість мажоритарна система дасть значно більше можливостей для розвитку місцевого самоврядування та плідної праці в цілому.

Не таємниця: через декілька років постане питання адміністративно-територіальної реформи.

«Не думаю, що той, хто душею й серцем живе нашою територіальною громадою, захоче аби Буча влилася до якоїсь із адміністративних одиниць чи взагалі зникла з політично-адміністративної карти України. Тож, перед нами стоїть завдання: робити все, щоб об’єднання відбувалося навколо нашого міста і розширювалися його кордони», зазначив Анатолій Федорук. І зауважив: говорячи про розширення кордонів, не має на увазі когось приєднувати. «Але якщо постане така необхідність, ми повинні бути до неї готові», — зазначив він.

ДЕМОГРАФІЧНА СИТУАЦІЯ МІСТА
Не дуже втішає. За останній рік у нас народилися 280 немовлят, але разом з тим померло 358 жителів. Приріст населення за 2007 рік склав лише 17 чоловік, але виключно за рахунок міграційних процесів. Виникла проблема з реєстрацією жителів. Офіційна статистика, згідно з якою у Бучі проживає 27 тисяч осіб, має розбіжності зі статистичними даними тієї ж поліклініки, де кількість відвідувачів сягає більше 30 тисяч людей. Не маючи чіткої бази з обліку громадян, виникають проблеми з надання послуг. Адже при формуванні бюджету на рік до розрахунку береться стала цифра постійно проживаючих громадян. Різницю у фінансування доводиться компенсувати за рахунок інших джерел.

ФІНАНСОВЕ ПИТАННЯ
Виконання будь-яких планів та місцевих програм залежить від наповнення та виконання бюджету. А воно, як вже було сказано, перевищує заплановані показники. Якщо, приміром, у 2000 році із запланованих 2645,5 тис. грн. виконано1979,2, то минулого року цей показник становив 78408,154 тис. грн. виконання відповідно до 37235,800 тис. грн. запланованих коштів.

Бюджет міста за 2007 рік по доходах загального фонду виконано на 117,2%. Основним джерелом надходжень доходів є податок з доходів громадян (у 2007 надійшов у сумі 13.246.906 грн.). Темп приросту з попереднім роком становить 20,5%. Плата за землю надійшла в сумі 3.197.127 грн. Єдиний податок на підприємницьку діяльність збільшився на 33.189 грн. Надходження по сплаті за торговий патент на деякі види підприємницької діяльності виконано 163,8%, тобто на 211,698 грн. більше, ніж у 2006 році. Темп приросту складає 48,4%.

Місцеві податки і збори збільшилися на 26.501 грн. Темп приросту — 12,8%. Єдиний податок на підприємницьку діяльність становить 105,7%. Станом на 1 січня 2008 року в Бучі зареєстровано 1810 суб’єктів підприємницької діяльності, які сплачують податки до місцевого бюджету та 586 підприємств, установ, організацій різних форм власності. Всього нараховується 2396 платників податків.
По спеціальному фонду бюджету надходження становлять 37.797.847 грн., що складає 103,1% виконання. У тому числі надходження благодійних внесків та коштів на виконання окремих доручень за 2007 рік — 2.785.359,91 грн., саме за ці кошти придбані 3 сміттєвози, секції для огорожі, оцинковані євроконтейнери, подарунки для дітей, 3 автомобілі швидкої допомоги, пожежна автоцистерна, проведений благоустрій території.

Податок з власників транспортних засобів складає 382.628 грн., що в порівнянні з минулим роком зріс на 67.688 грн., плата за продаж торговельних патентів — 4170 грн.

Характеризуючи виконання бюджету, Бучанський міський голова Анатолій Федорук сказав: «Темп приросту порівняно з минулими роками значно збільшився. Ми бачимо стабільну роботу наших бюджетоутворюючих підприємств. У нас є значні ресурси, аби забезпечити належне виконання бюджету в 2008 році, що дасть можливість виконати план соціально-економічного розвитку. Для цього спрямовані відповідні служби виконкому, здійснює свою роботу й Бучанська міська рада».

ОСВІТА
На утриманні міста знаходяться 4 загальноосвітні школи, гімназія, 5 дитячих дошкільних закладів, позашкільні навчальні заклади, методичний кабінет, централізована бухгалтерія. Видатки становлять 12.170.789 грн.

Вартість перебування однієї дитини в дитячих навчальних закладах міста на рік — 4119,54 грн., це вищий за середній показник в області з утримання ЗОШ. Це вдається за рахунок додаткового фінансового ресурсу, який виділяється, крім доведеного показника Міністерства фінансів на галузь освіти. Вартість харчування в дошкільних закладах складає 6 грн. 60 коп. на день. «Звісно, це не межа, на якій маємо зупинятися. Але нам вдалося відстояти позицію в області, при проведенні тендерних процедур, саме завдяки тому, що харчування здійснює комунальне підприємство, а не приватна структура», — зазначив Анатолій Федорук.

Кількість учнів загальноосвітніх шкіл складає 2333 дитини. У ДНЗ — 1068 дошкільнят. У Бучанському Центрі позашкільної роботи 800 учнів охоплено роботою гуртків. Для забезпечення навчально-виховного процесу в навчальних закладах міста працює 340 педагогів.

За 2007 рік учні шкіл міста разом зі своїми наставниками досягли певних результатів: деякі з них стали переможцями міжнародних, всеукраїнських та обласних олімпіад, семеро стали призерами та переможцями у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої Академії наук.

Усіх учнів і педагогів, які досягли високих результатів, відзначено на святі «Освітянські обрії», яке стане традиційним для освітян міста та цілої громади. У кінці червня минулого року організовано та проведено міський Випускний бал для випускників міста, на якому було відзначено медалістів шкіл.

За 2007 рік значно покращилася й матеріально-технічна база шкіл. Зокрема, це пов’язано й з прямим надходженням коштів з бюджету на галузь (ще рік тому фінансовим ресурсом розпоряджався Ірпінський міський відділ освіти й бучанські заклади фінансувалися за залишковим принципом). На це виділено в 2008 році 13 610 037 грн. Проведено ремонт у ЗОШ №4, гімназії, харчоблоках у ДНЗ №1, №2, ЗОШ №3, НВК «Берізка», у відділі освіти.

Придбано 3 комп’ютерні класи (ЗОШ І-ІІІ ст. №3, №4, гімназії), принтери, факси у кожну школу. Учні ЗОШ №4, №3, гімназії отримали можливість працювати на мультимедійних установках, які встановили у даних закладах. Кожний ДНЗ міста отримав по новому комп’ютеру.

МЕДИЦИНА
Розпочинаючи свій виступ щодо розвитку галузі медицини в Бучі, міський голова зауважив: «Той стан речей, який є в Ірпінському регіоні з охорони здоров’я нікого не задовольняє. Тож, ми порушили перед колегами з Ірпеня питання про готовність Бучанської міськради нести на рівних всю повноту відповідальності з фінансування галузі. Нас не почули, хоча наші програми обласне управління охорони здоров’я схвально підтримало. Вірю, що найкращий лікар у цьому питанні — час, і він розставить все на свої місця».

Галузь охорони здоров’я станом на 1 січня 2008 року налічує одну установу — Бучанську міську поліклініку, штат якої 167 осіб, фактично працює 152. Фінансування охорони здоров’я за 2007 рік становить 6.427.393 грн., з них видатки на заробітну платню — 1.780.256 грн., закупівля медикаментів та перев’язувальних матеріалів — 178.781 грн., оплата комунальних послуг та енергоносіїв — 59658 грн. Відремонтовано приміщення дитячої консультації, три кабінети в дитячій поліклініці. Відкрито кабінети ультразвукової діагностики, закуплена нова апаратура на 160 тис. грн.

У багатьох кабінетах замінені меблі на суму понад 60 тис. грн. Дещо покращено забезпечення пільгових категорій безплатними ліками на суму 105.046 грн. На 100% забезпечені хворі на цукровий діабет інсуліном та цукрознижуючими таблетованими препаратами.

З повним навантаженням працювали діагностичний та лікувальний кабінети. Успішно з великим навантаженням працював денний стаціонар, на 5 ліжках пролікувався 301 хворий і виконано 1503 ліжко-днів. Закуплена нова апаратура для клініко-біохімічної лабораторії на 18 тис. грн.

Більше, ніж на 40 тис.грн. відпущено платних послуг. Залучено 14 тис. грн. благодійних внесків, які повністю використані на покращення матеріальної бази поліклініки. Успішно працюють кабінети фіброгастроскопії, ультразвукової діагностики, кольпоскопій та інші.

За підсумками року, у Київській області наша поліклініка найбільш фінансово забезпечена на одного жителя і це сталий і стабільний показник. Разом з тим на 2008 рік передбачено значно більший фінансовий ресурс, розширено коло програм, які будуть дофінансовуватися міськрадою.

РОЗВИТОК КУЛЬТУРИ
Галузь культури в місті нараховує 3 бібліотеки, 2 будинки культури, дитячу школу мистецтв ім. Левка Ревуцького, дитячо-юнацьку спортивну школу, відділ культури та спорту.

Протягом року закладами культури організовано та проведено понад 60 масових заходів, а саме: заключний тур Всеукраїнського радіо-фестивалю «Прем’єра пісні-2007», новорічні та різдвяні вистави, масові гуляння, диеки, обласні конкурси дитячої творчості тощо.

В дитячій школі мистецтв навчається 610 дітей на відділах фортепіано, скрипка, гітара, акордеон, духові інструменти, вокал, образотворче мистецтво, хореографія, театральне мистецтво. Учні школи беруть участь і стають переможцями багатьох конкурсів різних рівнів.

З метою поповнення матеріально-технічної бази школи мистецтв придбано сценічні костюми на суму 6500,0 грн., копіювальний апарат з функціями принтера і сканера — 1500,0 грн., музичні інструменти на суму 7000,0 грн., проведено заміну дерев’яних віконних рам на металопластикові склопакети.

Бібліотеки міста налічують близько 5 тисяч читачів. За цей рік поповнено матеріально-технічну базу бібліотек на суму 22.342 грн.

Дитячо-юнацька спортивна школа налічує 480 учнів, які відвідують секції з футболу, боротьби, легкої атлетики, волейболу, настільного тенісу, загальної фізичної підготовки. Основною базою функціонування ДЮСШ є стадіон «Ювілейний», спортивні зали ЗОШ міста Бучі, а також ДЮСШ передані два спортивні майданчики зі штучним покриттям, розташовані на території шкіл №4, №9.

Секція боротьби дзюдо нараховує 124 учні. Юні борці беруть участь у Всеукраїнських змаганнях, де виборюють призові місця.

У цілому на проведення дитячих спортивних заходів витрачено 16199,29 грн. Для поповнення матеріально-технічної бази ДЮСШ придбано спортивного взуття і костюмів на суму 10700 грн., спортивного інвентарю на суму 900 грн., оргтехніки на суму 4300,0 грн., та інше.

Також у своєму виступі міський голова зупинився на питаннях соціального захисту населення, бучанського КЖЕП, соціально-економічному розвитку міста на 2008 рік. Інформацію про ці галузі читайте в наступному номері.

газета: №6 "Бучанські новини" від 8 лютого 2008р.
Людмила Гладська
 Інші новини по темі:
У Бучі пройшла серпнева нарада керівників навчальних закладів та педагогічних працівників

У Бучі пройшла серпнева нарада керівників навчальних закладів та педагогічних працівників

відділ освіти
Бюджет міста Буча - прийнято

Бюджет міста Буча - прийнято

Бучанські новини
Бучанський міський голова з робочим візитом у Франції

Бучанський міський голова з робочим візитом у Франції

Буча та регіон
Звіт: Соціальний захист і соціальне забезпечення бучанців

Звіт: Соціальний захист і соціальне забезпечення бучанців

ВИКОНКОМ
Міська рада: Засідання робочої групи з питань об’єднання територіальних громад

Міська рада: Засідання робочої групи з питань об’єднання територіальних громад

ВИКОНКОМ
Бучанського міського голову Анатолія Федорука суд відновив на посаді

Бучанського міського голову Анатолія Федорука суд відновив на посаді

Буча та регіон
У 2008 році в місті почнуть будувати низку соціально-важливих об’єктів

У 2008 році в місті почнуть будувати низку соціально-важливих об’єктів

Бучанські новини
Міста Буча та Кочев’є - партнери місцевого розвитку

Міста Буча та Кочев’є - партнери місцевого розвитку

Буча та регіон
Братська могила та вбиті містяни на вулицях. Мер Бучі розповів про звірства окупантів

Братська могила та вбиті містяни на вулицях. Мер Бучі розповів про звірства окупантів

Буча та регіон
Представлено голову Бучанської районної державної адміністрації

Представлено голову Бучанської районної державної адміністрації

Буча та регіон
11 лютого мер Бучі звітувва перед громадою

11 лютого мер Бучі звітувва перед громадою

Бучанські новини
Буча: Затвердили бюджет міста

Буча: Затвердили бюджет міста

Бучанські новини
Невідкладна медична допомога «повернеться» у Бучу

Невідкладна медична допомога «повернеться» у Бучу

Бучанські новини
Обираємо Почесних громадян міста

Обираємо Почесних громадян міста

Бучанські новини
Бучанцям, учасникам АТО, вручили медалі "За заслуги перед містом Буча".

Бучанцям, учасникам АТО, вручили медалі "За заслуги перед містом Буча".

Буча та регіон
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.