Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Василь Яцюк: «Поступово вже освоюємо й столицю»

Василь Яцюк: «Поступово вже освоюємо й столицю»

1 червня в Україні відзначають День водного господарства. Ця дата збіглася з днем народження одного з найпотужніших підприємств нашого міста — ЗАТ «Меліоратор». Йому виповнюється 71 рік.

За цей час сталося чимало змін — «Меліоратор» переживав злети і падіння, оновлювався та осучаснювався. Проте, незважаючи ні на що, підприємство продовжувало працювати. Силами працівників будувалися нові об’єкти у Бучі та за її межами, розчищалися водойми, ліквідовувалися підтоплення.

Нині ЗАТ «Меліоратор» — успішна, прибуткова установа, яка має свої традиції і досвід виживання на ринку. Чим підприємство живе нині та які завдання ставить перед собою, розповів Голова правління ЗАТ «Меліоратор» Василь Петрович Яцюк.

— Василю Петровичу, ЗАТ «Меліоратор» завжди працював за своїм призначенням. Чи не виникало бажання змінити напрямок роботи, як нині часто трапляється з іншими підприємствами?

— Підприємство й досі працює за своїм профілем. Ми маємо чудових спеціалістів, знавців своєї справи, і якісно робимо те, на чому добре знаємося. Така стабільність дала свої результати. Можливо, буду нескромним, але сьогодні ЗАТ «Меліоратор» у своїй галузі — одна з найпотужніших фірм Київщини. Всі водні об’єкти області не проходять повз нас — будуємо ставки, озера, водойми. Поступово «освоюємо» і столицю — працюємо над будівництвом парків Феофанія, Перемога, Відрадний, Орлятко. І дуже приємно, що результат нашої роботи, у першу чергу, подобається людям, які там відпочивають.

— Ви лише виконуєте технічну частина роботи, чи берете участь у зовнішньому «творенні» об’єкту, його архітектурному вигляді?

— Проектування об’єктів виконують проектні інститути, але у тісній взаємодії з нами. Кожен крок узгоджується, обговорюється — тільки так можна отримати максимальні результати. Адже іноді гарний задум архітектора не завжди можна втілити на практиці. У цьому разі знаходимо компроміс. Так, моменти творчості присутні й в нашій галузі.

— Здається, підприємство більше працює на теренах міста. Це дійсно так?

— В останні роки ми досить активно працюємо у Бучі, і, в якійсь мірі, робимо свій внесок у розвиток міста. Крім будівництва стадіону, підземного переходу, Київської площі ми розчистили у мікрорайоні Яблунька два ставки, зробили осушувальну лоткову мережу (для відведення грунтових та дощових вод) по вулицях Гагаріна та Учительська. Нарешті проклали лоткову мережу у мікрорайоні Мельники, по Лісовій. Адже жителі цих двох мікрорайонів, розташованих у низовині, завжди страждали від підтоплень. Аби люди відчували своє проживання комфортним та не опинялися щоразу по коліна у болоті, довелося докласти чимало зусиль. Та, гадаю, отримані результати їх цілком виправдали.

— Над чим працюєте нині?

— Наразі, поряд із іншими фірмами долучилися до будівництва резервуару чистої води по вул. Тарасівська на 1000 куб. м. Закольцовка йтиме від бул. Богдана Хмельницького, по Жовтневій, до нового торгового центру. Адже чиста вода — запорука здоров’я бучанців.
Звичайно, жителям міста потрібно ще й десь відпочити. Тому у мікрорайоні Лісової Бучі будуємо озеро з маленької водойми, нині цей об’єкт займає 1,5 га. Там же плануємо розпочати (швидше за все у червні) будівництво бучанського парку площею 20 га.
Виконання усіх цих об’єктів — замовлення та планова робота міської влади, яка прагне аби Буча була красивим містом.

— Ви виконуєте будівельні роботи. Уже надходили якісь замовлення, заплановані до проведення Чемпіонату з футболу у 2012 році?

— До проведення Євро-2012 планується реконструкція стадіону Ювілейний, будівництво нових спортивних об’єктів. У цьому ЗАТ «Меліоратор» уже має досвід, адже свого часу ми збудували два гарних стадіони для ФК «Оболонь». Тож, готуємося до будівництва третього футбольного поля зі штучним покриттям. Згідно з договором облаштуємо на колишньому «футбольному полі ПМК» новий, сучасний стадіон із якісним освітленням, тренувальною базою, душовими кабінами, кімнатами для відпочинку. На ньому будуть проводитися тренування, офіційні матчі, а жителі матимуть ще одну змогу займатися спортом.

— Наскільки відомо, у вас працює багато молоді. Чим вдається їх привабити?

— Підприємство постійно розвивається, ми залучаємо до роботи молодих спеціалістів. Аби закріпити кадри, розробили власну програму соціального будівництва житла — запроектували 200-квартирний будинок, який зводиться швидкими темпами. Думаю, що і наші працівники, і решта покупців будуть задоволені якістю житла, адже будинок цегляний, із сучасним плануванням, зовнішньо утеплений. Ми заклали найпрогресивніший підхід — поквартирне опалення, яке дасть змогу індивідуально регулювати температурний режим і в декілька разів зекономить кошти на опалення. При цьому вартість квартир — найнижча по Бучі. Це дійсно соціальне житло, яке слугуватиме для молодих сімей.
Також проектуємо ще один мікрорайон Новатор, по вул. Воїнів-Інтернаціоналістів, для будівництва житла, де також буде дитячий садочок, уся інфраструктура.

— Чи використовуєте у своїй діяльності нові технології?

— Уся інженерна думка, представлена сьогодні на ринку, нами освоюється. Ми використовуємо сучасні технології, користуємося новими матеріалами, виконуємо якісні дренажі. Тож, йдемо в ногу з часом.
Для того, щоб ЗАТ «Меліоратор» не тільки існувало, але й розвивалося, підтримуємо у робочому стані техніку, оновлюємо її. Щоправда, не такими швидкими темпами, як хотілося б, але прогрес очевидний. Крім цього, підтримуємо і свої гуртожитки, а їх у нас три, і базу відпочинку «Маяк-2» (в Одеській області) для того, щоб люди мали змогу добре відпочити влітку за дуже помірну ціну.

— У ЗАТ «Меліоратор» працює злагоджений, дружній колектив. Є люди, які зробили значний внесок у розвиток підприємства?

— Ми пишаємося своїм колективом, я б сказав, що в нас працюють навіть династії меліораторів. У будь-якому випадку, кістяк, основу підприємства, складають люди, які віддали йому по 30-50 років невтомної праці. І я глибоко переконаний, що без їх професіоналізму, витримки, бажання працювати ЗАТ «Меліоратор» не було б таким великим підприємством, яким воно є сьогодні.

Так, унікум нашої фірми — Іван Дзусенко, який працює у «Меліораторі» токарем уже 64 роки. Нещодавно провели на пенсію Раїсу Замостян і Василя Пруса, які пропрацювали по 50 років. Багато наших працівників нагороджені різними державними нагородами. Орден за заслуги отримали Іван Кошарний, Віктор Брюхно, Віктор Воловенко — ще відносно молоді люди, але вони вже мають такі високі відзнаки. Василь Шевченко — заслужений працівник водного господарства, працює на своєму механізмі, ніби художник пензлем.

Чудові спеціалісти машиністи-екскаваторники Іван Піх, Іван Чечко. Гарні у нас й кранівники Михайло Заїка, Сергій Гончар, бульдозеристи Валентин Вакуленко, Яків Москалюк, Микола Паламарчук, Іван Куліш та багато інших. Навіть складно всіх перелічити, бо кожен працівник для нас — по-справжньому цінний.
Також виховуємо молоді кадри. На жаль, залишаються не всі, але — найкращі, ті, хто хоче працювати.

— Яка позиція фірми щодо свого подальшого розвитку?

— На досягнутому зупинятися не будемо, рухатимемося вперед. Щорічно наші фінансові показники зростають на 20-30 %. Можливо, показники були б і кращими, але десь трішки уряд недопрацьовує, спад виробництва в цілому в державі зачіпає і нас.
Проте, колектив дружній і працьовитий, служить своїй фірмі, місту, зрештою, працює на благо своєї родини. І, незважаючи ні на що, ми стараємося вистояти, бо розуміємо, що тільки праця принесе для нас якісь результати.

Спілкувалася
газета: №22 "Бучанські новини" від 30 травня 2008р.
Людмила Гладська
Яцюк, Ірпінь, Меліоратор
 Інші новини по темі:
Обрано Почесного громадянина Бучі

Обрано Почесного громадянина Бучі

Буча та регіон
Буча: Обласна спартакіада "Здоров’я"

Буча: Обласна спартакіада "Здоров’я"

Буча та регіон
ЗАТ «Меліоратор» — 70 років!

ЗАТ «Меліоратор» — 70 років!

Бучанські новини
У місті будують парк

У місті будують парк

Бучанські новини
Справа усього життя

Справа усього життя

Молодіжне слово
Працівники ЗАТ «Меліоратор» отримали нагороди

Працівники ЗАТ «Меліоратор» отримали нагороди

Бучанські новини
Олександр Алієв буде грати за бучанський Меліоратор

Олександр Алієв буде грати за бучанський Меліоратор

спортивні новини
Алієв очолив дитячу академію футбольного клубу

Алієв очолив дитячу академію футбольного клубу

Буча та регіон
Футбол: Бучанський "Меліоратор" лідер у чемпіонаті Київської області

Футбол: Бучанський "Меліоратор" лідер у чемпіонаті Київської області

спортивні новини
Бучанський "Меліоратор" приголомшує! - Вітаємо з важливою перемогою! 1:0

Бучанський "Меліоратор" приголомшує! - Вітаємо з важливою перемогою! 1:0

спортивні новини
Новобудови «МЕЛІОРАТОРА»

Новобудови «МЕЛІОРАТОРА»

Буча та регіон
Футбольні баталії: «Меліоратор» & «Любомир»

Футбольні баталії: «Меліоратор» & «Любомир»

Буча та регіон
Футбол: Бучанська команда перемогла у Лютежі 1:0

Футбол: Бучанська команда перемогла у Лютежі 1:0

спортивні новини
До каталогу підприємств додано підприємство

До каталогу підприємств додано підприємство

Каталог підприємств
«Меліоратор» став потужним центром з надання допомоги фронту

«Меліоратор» став потужним центром з надання допомоги фронту

Буча та регіон
Коментарів: 1
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
KoS
  • KoS (0)
  • Гостi
  • 31 травня 2008 16:23
які віддали йому по 30-50 років невтомної праці

і за це на
бетоновузлі
отримують цілу
тисячу гривень!!!

0