Буча новини міста, Буча сайт » Буча та регіон » Гостомелю «Кубок Європи Ояма ІКF»

Гостомелю «Кубок Європи Ояма ІКF»

«…Представляти Україну в Європі – нелегко, дуже велика відповідальність. Вражала майстерність старших бійців, різноманітність технік та стилів карате з різних країн. І тут ми … з нікому невідомого Ірпеня, а тим більше Гостомеля. Всі запитували: «Ірпінь? А це де?». Правда, знають наші літаки «АН». До останньої миті, та й навіть зараз, не віриться, що перемогли…

16-17 травня 2009 року у польському м. Будгощ відбулися змагання на «Кубок Європи Ояма ІКF», які об’єднали дев’ять країн світу (Японія, Канада, Німеччина, Франція, Естонія, Росія, Казахстан, Білорусь, Польща, Україна), та зібрали більше 300 учасників. Через добу Ірпінь зустрічав чемпіонів. Лише двоє спортсменів – Олександр Саблук та Анастасія Ейсмунт - представляли Україну як учні Ояма-карате. У важких поєдинках наші діти (їм лише 14 років!) завоювали титули чемпіонів Європи і привезли Кубок Європи додому – в Приірпіння.

Розпочалася підготовка чемпіонів сім років тому з відкриття гуртка карате в Ірпінській ЗОШ №14 (військове містечко, смт. Гостомель), за підтримки К. О. Вірченко, яка на той час керувала школою. І сьогодні ця школа, тепер вже за підтримки директора Т. А. Балашової, стала базовою для підготовки збірної України з Ояма-карате. Саме тут проходять тренування. І на все Приірпіння лише Тетяна Анатоліївна щомісяця, а, буває, й щотижня радо відчиняє двері школи для проведення змагань, семінарів, тестів з карате, допомагає в організації навчально-виховних заходів.

За підтримки Гостомельського селищного голови Анатолія Кириченко минулого року гурток отримав державну реєстрацію під назвою спортивний клуб «Ояма». Завдяки фінансовій допомозі, що надали Анатолій Іванович та меценат Ю. І. Прилипко, збірна клубу запросила до Гостомеля чемпіонів Росії, Білорусі та вдруге їздила на всеукраїнські змагання.

Вдячні учні та їх наставник І. В. Петренко секретарю Гостомельської селищної ради О. В. Кислиці – за підтримку та допомогу у роботі клубу. Саме її вони називають «мамою клубу». Бо хто ж іще так радо зустріне, допоможе своїм дітям – спортивному клубу «Ояма». Саме Олена Вікторівна разом з батьками розділила тягар фінансових витрат на поїздку до Польщі.

Словом, «з миру по нитці…» – Гостомелю «Кубок Європи»!
Готувала та вчила Олександра Саблука та Анастасію Ейсмунт І.В. Петренко.



«На змаганнях такого рівня побував уперше, - говорить Олександра Саблук. – Чемпіонат вразив гарною організованістю. Моя перемога – підсумок шкільного життя та початок роботи над новими здобутками. Я, як і батько, буду військовим. Та карате допомогло мені стати сильним, навчило долати труднощі, а ще знайти друзів. Саме на Кубку Європи мене підтримували мої ж таки у попередніх поєдинках супротивники – спортсмени з російської збірної».

А. Ейсмунт, крім титулу чемпіон Кубка Європи Ояма ІКF (сеймі-контакт), виборола звання призера Кубка Європи Ояма ІКF – два третіх місця у категоріях ката (бойовий комплекс) та кобудо (комплекс зі зброєю). «Звичайно, було страшно, – ділиться враженнями Настя, – хоча ми були впевнені у своїх силах (отримали добру підготовку та чималий досвід двобоїв), але й супротивники були теж кращі з кращих у своїх збірних.
Настя і Саша до гуртка прийшли з цікавості (адже на той час це було новим та модним), потім це стало захопленням, а тепер – способом життя. Саме способом, бо кожен учень не лише займається карате, а й добре вчиться, вивчає іноземні, комп’ютер – як всі сучасні діти, також його хобі – музика, танці, футбол. Крім цього, активно займається громадською роботою у школі, місті, Приірпінні. Вивчення карате допомагає кожному знайти себе.

Ірина КОЦЕНКО
САНЧІН
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.