Буча новини міста, Буча сайт » Буча та регіон » Випускний бал у Бучі: учителям – квартири, а медалістам - ноутбуки

Випускний бал у Бучі: учителям – квартири, а медалістам - ноутбуки

28 травня в Бучі відбувся традиційний випускний бал. Проте, урочистому святу передувала важлива в житті бучанців подія. У новому мікрорайоні по бульв. Богдана Хмельницького було закладено символічну капсулу у фундамент майбутньої загальноосвітньої школи №5. Цю почесну місію здійснили перший Віце-прем’єр міністр України Володимир Семиноженко, голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк, Бучанський міський голова Анатолій Федорук та народний депутат України Петро Мельник. Як було зазначено, навчальний заклад матиме чотири поверхи та зможе вмістити понад 1000 потенційних учнів. Орієнтовна вартість проекту – 65 млн грн. Школу обіцяють збудувати за два роки.

Про необхідність нової школи говорили всі – і посадовці, і жителі міста. Буча динамічно розвивається, відбувається демографічний приріст населення, тож дітям потрібні школи та садочки. Даний заклад зможе задовольнити освітні потреби дітей, які проживатимуть у мікрорайоні. Зокрема, Володимир Семиноженко сказав, що через рік можна буде розпочинати в Бучі будівництво ще однієї ЗОШ. Таку перспективу присутні бучанці підтримали схвальними оплесками.


Після урочистої процедури, чиновники завітали на Київську площу, де на них чекали молоді, вбрані у красиві сукні та строгі костюми наші випускники. На адресу юних хлопців і дівчат лунало багато теплих слів і побажань щастя, успіхів у подальшому навчанні та самореалізації у житті.

Відмінникам у навчанні Віце-прем'єр міністр вручив золоті та срібні медалі, а в якості нагороди – подарував ноутбуки. Проте, мабуть, найбільший сюрприз чекав цього дня на учителів. 11 вчителям та вихователям були вручені ордери на службові квартири.
Також був вручений ордер на трикімнатну квартиру Бучанському відділу освіти для забезпечення житлом молодих спеціалістів.

Крім того, голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк подарував кожній школі міста сучасне навчальне обладнання – кінопроектори.
Освітяни міста на чолі з начальником відділу освіти Ларисою Федорук подякували посадовцям за щедрі подарунки і запевнили, що вони й надалі професійно виконуватимуть свої обов’язки та навчатимуть молодь Бучі.

Тим часом, молоді пари випускників на площі танцювали свій прощальний вальс. Гості-посадовці розійшлися, а на колишніх учнів чекав святковий концерт та щирі побажання від вчителів, батьків і друзів. Адже це – їхній вечір, їхній випускний бал-2010!



Прес-конференція:

Будівництво нової школи вирішить проблему ІІ зміни у ЗОШ №4
Після урочистостей відбувся невеликий брифінг за участі Віце-прем’єр міністра України Володимира Семиноженка, голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка, Бучанського міського голови Анатолія Федорука та народного депутата України Петра Мельника. Тож, посадовці відповідають на запитання журналістів.

Володимир Семиноженко:

- Володимире Петровичу, яке значення має сьогоднішня подія?
- Сьогодні дійсно хвилюючий день, оскільки він підводить підсумки певного етапу в житті тих випускників, які стають дорослими. З іншого боку, сьогодення дає завдання і владі, і суспільству щодо майбутнього України. Майбутнього, яке повинне бути освіченим, здобувати знання, освіту й усі ті демократичні надбання, які у нас є. Майбутнє, де є вища повага до вчителя та інтелекту. І те, що ми мали на цьому святі честь вручити золоті й срібні медалі, ордери на квартири – відображає ті кроки, які стають державною політикою та увійдуть до програми Президента. Головними пріоритетами держави стає та сфера, від якої залежить наскільки успішною буде країна. Україна не може бути успішною без глибокої освіти, високих стандартів науки, культури та охорони здоров’я. Усі ці напрямки входять до абсолютних пріоритетів України.

- Ви сказали, що через рік потрібно закладати ще одну школу в Бучі. Яка потреба сьогодні в загальноосвітніх навчальних закладах?
- Потреба в нових школах є у тих містах, які розвиваються. Місто Буча, і загалом Київська область, розвиваються дуже динамічно. Ми не повинні фіксувати потребу для навчання. Ми повинні випереджати ті напрямки, завдяки яким люди прийдуть сюди працювати, вкладатимуть інвестиції та розроблятимуть нові проекти. Якщо ми створимо умови, розвинемо інфраструктуру навчальних закладів, медичних послуг та інших потреб населення, можна впевнено говорити, що сюди прийдуть інвестори. Разом з тим, буде увага і з боку держави.

У Бучі відбувається красива закономірність, що кожного року зростає кількість першокласників. І ми повинні випереджати прогнози, які зараз фіксуємо. А щодо інших шкіл, то зараз відбувається оцінка, щоб з одного боку ми не зменшували їх кількості, а з іншого – максимально покращували їх якість, особливо в сільській місцевості. Для цього реалізується програма «Сільський автобус», концентрується педагогічний склад у перспективніших школах. Тобто, це дуже зважена політика, спрямована на те, щоб усі діти змогли отримати доступну і якісну освіту.

- Ваш приїзд у Бучу – це оцінка роботи міського голови?
- Не в останню чергу. Це абсолютно новий стиль – красивий, динамічний, який сьогодні демонструє вся владна команда Київської області на чолі з Анатолієм Присяжнюком. Це команда з усіма мерами, усіма ланками місцевого самоврядування. По-іншому – неможливо. Якщо вже велика загальнонаціональна команда створена в Україні, то вона повинна діяти та робити те, до чого нас закликає стратегія розвитку України – стати країною-лідером.

- Чи не могли б ви прокоментувати ініціативу проводити у День Знань урок по програмі Президента?
- Думаю, що ця ініціатива має досить серйозне майбутнє та перспективу. Програма, яку оголошує Президент – це не програма Уряду чи Президента. Це – програма всього українського суспільства. Кожен українець повинен відчути своє місце у програмі реформ, щоб це стало загальнонаціональною справою. Адже ми будуємо Україну для кожного, для будь-якого колективу чи родини.
Хотів би підкреслити, що до кінця цього року буде підготовлений проект програми до 2020 року. Найамбітніше завдання цієї програми – увійти до 20-ки провідних країн світу. Нам тільки потрібно підсилити увагу, навести порядок у країні, побудувати сучасні державні інститути, щоб усі працювали на належному рівні. Тоді ми дійсно будемо серед лідерів.

Анатолій Присяжнюк:

- Яким чином розвиватиметься будівництво шкіл у сільській місцевості Київщини?
- Хочу відзначити, що у цьому році ми започаткували дуже гарний девіз і хочемо закінчити будівництво 10 шкіл і дитячих садочків на Київщині. Зокрема, у Бучі заклали капсулу під будівництво школи, розрахованої на 1200 місць. Це добре, бо ми вкладаємо інвестиції у підростаюче покоління.

Сьогодні випускні вечори відбуваються на території всієї України, зокрема і в Київській області. І, за дорученням Президента України Віктора Януковича, знаходимося в прекрасному, квітучому місті Бучі. Ми мали можливість привітати випускників, їхніх батьків, вчителів і побажати дітям кращого майбутнього.

Анатолій Федорук:

- Наскільки інтенсивно відбувається будівництво шкіл і садочків у Бучі?
- У минулому році ми здали в експлуатацію ДНЗ №5 «Капітошка», а в цьому році завершуємо будівництво і будемо здавати в експлуатацію інший ДНЗ по вул. Центральній. І, звісно, сьогодні заклали наріжний камінь під будівництво нової школи. Вона буде сучасною по оснащенню, унікальною завдяки педагогам і дітям, які там навчатимуться.
Приємно, що всі ці задуми вдалося здійснити.

- Ви маєте значний досвід співпраці з холдинговою компанією «Київміськбуд»? Що було у вас і що – попереду?
- Скажу, що у нас уже багаторічна співпраця. Я хочу передати найщиріші слова вітання президенту холдингу Володимиру Поляченку і всьому колективу будівельників, які зводять нові споруди.
Наша співпраця з «Київміськбудом» розпочалася сім років тому, і сподіваюся, що вона буде продовжена. Адже є потреба у житлі і соціальних об’єктах у передмісті столиці та, зокрема, місті Бучі.

Якщо відповідати конкретніше, то після реалізації будівництва мікрорайону по бульв. Богдана Хмельницького (а це займе два роки), ми переходимо на інший будівельний майданчик: вже виконаний детальний план, пройдені експертизи. Зараз ми витримуємо паузу, щоб територіальна громада мала кращі пропозиції.

- Чи великі черги дітей у Бучі до загальноосвітніх шкіл?
- Не може бути черг дітей у загальноосвітні школи, бо освіта є обов’язковою і всі учні відвідують ЗОШ. Але, дійсно, місто має проблему: у школі №4 практично четверта частина дітей навчається у другу напівзміну. Початок навчального процесу розпочинається об 11 годині, а це не зручно, як дитині, бо шкодить здоров’ю, так і батькам, бо вони хвилюються за неї. Тож, будівництво нової школи зможе повністю вирішити це питання.
Також ми плануємо реконструювати вже існуючі дві школи. Залучимо на це кошти з місцевого, і, сподіваюся, з державного бюджетів.

Петро Мельник:

- Петро Володимировичу, на Вашу думку, які найближчі перспективи має Буча у своєму розвитку?
- Президент нашої держави Віктор Янукович наголошував у своїй програмі про іноваційно-інвестиційну модель розвитку України. Як заступник голови бюджетного комітету, хочу проінформувати, що для розвитку медичної інфраструктури Бучі, цього регіону, у бюджеті 2010 року передбачено 7 млн грн.

Тим часом, молоді пари випускників на площі танювали свій прощальний вальс. Коли чиновники покидали святковий вечір, Володимир Семиноженко та Анатолій Присяжнюк запросили на танець дівчат-випускниць.



Деякі фото з випускного балу на Київській площі>>
Людмила Гладська, спеціально для 
Федорук Анатолій Петрович, Буча, нова школа, зош №9, фотофакт
 Інші новини по темі:
Лист на сайт: Замість фундаменту для школи – смітник

Лист на сайт: Замість фундаменту для школи – смітник

Буча та регіон
Гостомель: Тут буде школа-дитсадок

Гостомель: Тут буде школа-дитсадок

Ірпінський вісник
Гостомель : запрацював новий дитячий садок

Гостомель : запрацював новий дитячий садок

Буча та регіон
У Бучі будуються нові заклади освіти

У Бучі будуються нові заклади освіти

Буча та регіон
Новій школі в місті бути! (??)

Новій школі в місті бути! (??)

Молодіжне слово
У Бучі відбувся семінар представників обласних організацій Партії регіонів

У Бучі відбувся семінар представників обласних організацій Партії регіонів

Бучанські новини
Одним із головних чинників розвитку освіти Бучі – є профілізація шкіл

Одним із головних чинників розвитку освіти Бучі – є профілізація шкіл

відділ освіти
Анатолій Присяжнюк: «Ми працюємо не заради поліпшення умов лікарів, а пацієнтів!»

Анатолій Присяжнюк: «Ми працюємо не заради поліпшення умов лікарів, а пацієнтів!»

Бучанські новини
Прийматимемо учнів за принципом мікрорайонності

Прийматимемо учнів за принципом мікрорайонності

Бучанські новини
Дошкількі заклади

Дошкількі заклади

ВИКОНКОМ
Анатолій Федорук нагородив найталановитіших дітей Бучанської МТГ

Анатолій Федорук нагородив найталановитіших дітей Бучанської МТГ

відділ освіти
Випускний вечір Бучанської дитячої школи мистецтв

Випускний вечір Бучанської дитячої школи мистецтв

Буча та регіон
Буча: Випускний бал - 2008

Буча: Випускний бал - 2008

Буча та регіон
Зміна назв освітніх закладів у Бучі

Зміна назв освітніх закладів у Бучі

Бучанські новини
«Випускний бал-2009»: красиве прощання зі школою

«Випускний бал-2009»: красиве прощання зі школою

Буча та регіон
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.