Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » спортивні новини » Завдання ФК «Буча» - «привести» до міста команду Прем'єр-ліги

Завдання ФК «Буча» - «привести» до міста команду Прем'єр-ліги

Хоча місто ще повністю не «відійшло» від зими, проте сніг і холод не стоять на заваді бучанським спортсменам. Не чекаючи на офіційне відкриття сезону, наші футболісти активно тренуються і беруть участь у різних турнірах. Про повсякденну роботу та про плани щодо розвитку бучанського футболу спілкувалися з тренером ФК «Буча» Віктором Удаловим.

тренер ФК «Буча» Віктор Удалов- Вікторе Дмитровичу, розкажіть про змагання, в яких команда брала участь у зимовий період? Які результати показав ФК «Буча»?
- Підготовку розпочали ще наприкінці грудня. Перед новим роком провели тижневий тренувальний цикл. Так ми готувалися до першого турніру Макарова, який розпочинався 14 січня.
Крім того, розглядалися кандидати в якості гравців команди ФК «Буча». Адже після завершення футбольного сезону завжди відбувається перетрубація. Тим більше, що це аматорський футбол, а не професійний. Тому частина наших гравців отримала «підвищення» і перейшла у професійну лігу (і таких чимало). Природньо, що ми повинні були заповнити існуючі вільні місця.

Тому протягом зими мали декілька завдань: найголовніше – набрати спортивну форму. А також – побачити гравців у різних поєднаннях і «комбінаціях» та поспостерігати за потенційними футболістами до ФК «Буча». «Новеньких» за статусом, адже новачкам у футболі їх назвати складно: є люди з «іменами», які грали за збірну країни. Один із них – Сергій Закарлюка, що грав у київському «Арсеналі».
Щодо результату виступів турніру Макарова, то у нашій підгрупі були найкращі чотири команди Київської області. Першу гру з господарями ФК «Діназ» (чемпіони області) ми зіграли в нічию – 0:0. Потім обіграли ФК «Рубін» (Пісківка), але, при ігровій перевазі, програли ФК «Путрівка» - 0:3. Причини – збіг ігрових обставин, зокрема захисник у свої ворота забив м'яч. Також програли ФК «Інтеграл» з рахунком 1:0 (мали перевагу, але наприкінці матчу пропустили м'яч зі штрафного удару).

- Тож, ви досягли поставлених цілей?
- Вважаю, що в цілому ми впоралися з поставленим перед собою завданням на 90%. А 10% - це відсутність результату, який би дозволяв надалі продовжити змагання.
Потім ми брали участь у турнірі Щанова. Ставили перед собою вже більш серйозні задачі. Тут головним завданням було «награвання» ігрових зв'язків. Це позначилося і на результатах. Ми виграли у підгрупі, в якій було шість команд. Серед них – і дві команди ФК «Діназ», які є нашими головними суперниками. У результаті одну команду ми обіграли з рахунком 1:0, а з іншою зіграли в нічию 0:0. І обіграли більш слабкі команди Податкового Університету, київський «Дніпр». І з першим місцем вийшли у чвертьфінал, де на нас чекали непрості супротивники. Першу гру грали з дублюючим складом ФК «Оболонь». Матч проходив на манежі штучного поля на базі київського «Динамо» і зустріч мала суто ігровий характер, була досить цікавою і напруженою. Гра закінчилася нічийним результатом 1:1, тож ми обіграли по пенальті. Вийшли у наступне коло. Відразу збільшилося навантаження, результатом якого стали травми гравців. Після тривалого періоду «застою» почалася серія матчів – ігри відбувалися через день або по дві гри на день. Тому коли у півфіналі грали з командою Ковалівки вже декілька чоловік «випали» зі складу ФК «Буча». Ця гра також носила принциповий характер, але ми програли з рахунком 0:2. «Допомогли» цьому і судівські помилки, внаслідок яких нам не зарахували забиті голи. На цьому другий етап зимових ігор закінчився.

- Чим зайняті тепер?
- Зараз ми працюємо за графіком контрольних ігор і тренувального процесу. Наприклад, у тижневому циклі провели три товариські зустрічі. 6 березня грали з ФК «Рубін» (Пісківка), а 10 березня з командою із Черкас, яка також була учасницею Чемпіонату України з футболу серед аматорів. 11 березня був матч з командою торгівельно-економічного університету. Це – гарна можливість вкотре «подивитися» футбольну молодь, яку можемо в подальшому запросити до ФК «Буча».

- Який середній вік гравців нашого футбольного клубу?
- У нас є «сплав» досвіду і молодості. Наприклад, лівий захисник 1992 року народження. Чимало інших гравців – також його ровесники. Але є досвідчені гравці, які пройшли школу Вищої ліги. Наприклад, таким футболістом є Литовченко, який грав у київському «Арсеналі» та симферопольській «Таврії». А якщо брати в середньому, то вік наших футболістів 24-25 років.

- Чи серйозними були цьогорічні командні «втрати»?
- Так, втрати маємо доволі відчутні. До московської «Торпеди» пішов гравець Бондаренко (в середині поля керував і охоронними порядками, і атакуючими моментами). Був у нас гарний лівий захисник, але зараз він грає в ФК «Тераспіль» (Чемпіонат Молдови, Прем'єр-ліга). Нападаючий, який в минулому році отримав приз кращого гравця Чемпіонату Київської області, зараз грає в ФК «Ялта» (їхнє завдання увійти до першої ліги). Також до цього футбольного клубу перейшов і наш центральний захисник. Гравець Сергій Панфілов (бомбардир) виявив бажання виступати за новостворену (і фінансово багату) команду «Ковалівка».

Тож, зараз є деяка проблема з нападаючими, адже ми прихильники атакуючого футболу, комбінаційного. Нашим глядачам це до вподоби.
Решта складу залишилася незмінною. Хочу зазначити, що для аматорського футболу подібні «переходи» цілком нормальна і поширена практика. Згідно регламенту, вони можуть змінювати клуб не частіше, ніж раз у рік. Гравці «ростуть», розвиваються і прагнуть підкорити нові вершини. А для спорту – це закономірно.
Вірю, що на їхнє місце прийде достойна зміна молодих і завзятих футболістів. Бажаючих грати у ФК «Буча» багато, але ми обиратимемо лише найкращих. Головне, щоб була думка, бо якщо її немає, то футбол стає нудним і нецікавим.

- Чи є у складі ФК «Буча» місцеві гравці?
- Ми обрали дещо іншу тактику. Разом із нами тренуються перспективні бучанські юнаки 1995-1996 року народження. Вони – продовження і надія бучанського футболу.
Разом із тим, двері нашого клубу відкриті перед кожнем талановитим і перспективним гравцем не залежно від місця його прописки.

- З чого стартуватиме футбольний сезон і яким він буде?
- Офіційно футбольний сезон розпочнеться наприкінці березня – саме тоді стартуватиме чемпіонат з футболу. До цього часу ми повинні сформувати і зміцнити свою команду. Адже на нас чекає цікавий і дуже насичений сезон: участь у Кубку області, Кубку України серед аматорів, Чемпіонаті Київської області і Національному кубку, в якому беруть участь професійні команди. Згідно положення, таку команду ми приймаємо у себе вдома. Тому наше завдання – пройти одне-два кола і привести до Бучі хорошу команду Прем’єр-ліги. Адже тоді жителі міста, наші вболівальники, побачать справжній футбол і отримають від того велике задоволення. Загалом ми розраховуємо на гарні здобутки.

- Які головні цілі ставите у 2012 році?
- Найперше, це – Національний Кубок України, що є набагато вищим рівнем футбольних ігор. По-друге, – втретє завоювати Кубок області з футболу і вибороти звання чемпіона Київщини.

Коментар:

Василь Олексюк, президент ФК «Буча»:
- 31 березня розпочинається Чемпіонат Київської області з футболу. Наразі ФК «Буча» провів низку запланованих турнірів, товариських зустрічей.
2012 рік у Київській області оголошений роком футболу. Тому завдання, яке перед собою ставить наш футбольний клуб, – виграти Чемпіонат Київської області, втретє підтвердити права володарів Кубку Київської області. І найголовніше: вперше в нашій історії ФК «Буча» буде брати участь у Національному кубку України. Ставимо завдання, щоб до Бучі приїхала команда Прем’єр-ліги України, яку ми постараємося перемогти. Думаю, що ми не тільки достойно представимо наше місто, а й Київщину загалом.
газета: "Бучанські новини" №12 від 23 березня 2012 року
 Інші новини по темі:
«Якщо не прагнути високої планки, то її ніколи й не досягнеш...»

«Якщо не прагнути високої планки, то її ніколи й не досягнеш...»

спортивні новини
Футбольні злети і падіння наших гравців

Футбольні злети і падіння наших гравців

спортивні новини
Футбол:  "ДОКОЛЕ ?.."

Футбол: "ДОКОЛЕ ?.."

спортивні новини
Бучанці вийшли у фінал міжнародного турніру з футболу

Бучанці вийшли у фінал міжнародного турніру з футболу

Бучанські новини
Перемоги маленьких футболістів

Перемоги маленьких футболістів

Бучанські новини
Початок футбольного сезону у Бучі

Початок футбольного сезону у Бучі

спортивні новини
Удача Віктора Удалова

Удача Віктора Удалова

спортивні новини
Футбольні амбіції Бучі

Футбольні амбіції Бучі

спортивні новини
Бучанська бронза на Тячівському турнірі

Бучанська бронза на Тячівському турнірі

Буча та регіон
Ми – чемпіони 2007 року Київщини з міні-футболу!

Ми – чемпіони 2007 року Київщини з міні-футболу!

Бучанські новини
Визначилися переможці турніру з міні-футболу

Визначилися переможці турніру з міні-футболу

спортивні новини
28 квітня, Буча: Футбольний матч, "МЕЛІОРАТОР" - "АВАНГАРД"

28 квітня, Буча: Футбольний матч, "МЕЛІОРАТОР" - "АВАНГАРД"

спортивні новини
Футбол : "Кубок мера"

Футбол : "Кубок мера"

Бучанські новини
Футбол: Потрійне задоволення

Футбол: Потрійне задоволення

Бучанські новини
У 2012 році ФК «Буча» гратиме в Національному Кубку України

У 2012 році ФК «Буча» гратиме в Національному Кубку України

спортивні новини
Коментарів: 1
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Александр
"Завдання ФК «Буча» - «привести» до міста команду Прем'єр-ліги"... «привести» - это как, за руку привести или за шиворот? Логично было бы написать «привеЗти» (от "везти, возити...").
"До московської «Торпеди»..." Всегда думал, что московськоГО «ТорпедО».
"ФК «Тераспіль»"... Правильно ФК «ТИраспіль».

0