Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Про перспективу створення Північно-західного госпітального округу

Про перспективу створення Північно-західного госпітального округу

31 травня 2012 року відбулося засідання 26 сесії VІ скликання Бучанської міської ради. Через відсутність з поважних причин мера міста Анатолія Федорука, робоча зустріч пройшла під головуванням секретаря ради Василя Олексюка. На розгляд депутатів виносилося 15 важливих для життя міста питань.

Розпочав роботу сесії начальник КП «Бучанське управління житлово-комунального господарства» Володимир Кравчук. Він інформував про роботу підприємства, зокрема щодо надання послуг у сфері ЖКГ та благоустрою у місті.

Так, на теперішній час на балансі підприємства – 134 житлових будинки. За словами керівника «БУЖКГ» для оптимізації роботи щодо надання якісних послуг необхідні кошти в сумі 1934,1 тис. грн. У разі їх наявності найбільше видатків заплановано на модернізацію ліфтового господарства (709,8 тис. грн), капітальні ремонти покрівель (299 тис. грн) та внутрішньобудинкових сантехнічних мереж (280,1 тис. грн).
Активізувалася робота з боржниками. У 2012 році до суду було передано 173 справи по боржникам на загальну суму 522,2 тис. грн. Таку практику керівництво підприємства буде провадити й надалі.

Проте, чимало зауважень до роботи управління ЖКГ виникло з боку депутатів, які представляли інтереси виборців на своїх округах. Депутат Олег Гайдай зауважив, що працівники ЖКГ на виклик виїжджають, але виконують свою роботу не до кінця. Світлана Остапа зробила депутатське звернення щодо активізації роботи комунальниками і усунення існуючих проблем на її виборчому окрузі. Депутат Музафар Османов скаржився на відсутність освітлення по вул. Калініна (мікрорайон Мельники). Аналогічну ситуацію окреслив і депутат Євген Олексієнко – проблеми з освітленням вульць Києво-Мироцької і Пушкінської.

Були зауваження і пропозиції від депутатів Миколи Григоруся та Віталія Толочина.
Тож, інформацію Володимира Кравчука прийняли до відома, але порекомендували керівництву підприємства впровадити більш результативні заходи щодо збільшення обємів роботи для приведення належного стану та стабільного забезпечення споживачів послугами.

Про здійснення заходів щодо обліку дітей та підлітків шкільного віку в Бучі повідомила в.о. начальника відділу освіти Ірина Сільченко.
З цією метою була створена робоча група із залученням працівників різних служб та розроблений план заходів. Станом на 5 вересня 2011 року у місті зареєстровано 3258 дітей. 76% учнів навчаються у закладах відповідно до території обслуговування; 12% - навчаються у школі-інтернаті; 11,2% - навчаються у ПТУ, коледжах, ліцеях тощо. Решта дітей – навчаються у спецзакладах або на індивідуальній формі навчання.
А от станом на 20 квітня 2012 року загальна кількість дітей шкільного віку в Бучі становить 3182 учня. Ці дані зменшилися у звязку з тим, що дітям виповнилося 18 років.

Про внесення змін до бюджету міста на 2012 рік, а також про розгляд звернень громадян щодо продовження терміну дії договору оренди земельної ділянки і встановлення розміру орендної плати інформував перший заступник міського голови Геннадій Дмитренко.
Також на сесії було прийнято рішення звернутися до Київської облради щодо виділення коштів для покриття заборгованості по комунальному підприємству «Обласний лісгосп». Нагадаємо, що цей заклад вже є у комунальній власності Бучі.

Що буде з медициною в місті та регіоні? Яких змін чекати громадянам?
Про це розповідала заступник Бучанського міського голови Лариса Матюшенко. Вона повідомила про організацію надання меддопомоги населенню Північно-західного госпітального округу. Зокрема, можна сказати, що на сесії було прийнято історичне рішення: звернутися до Київської облдержадміністрації та Київської облради з пропозицією підтримати заходи по покращенню надання стаціонарної медичної допомоги населенню на базі Київської обласної псионеврологічної лікарні №2 шляхом створення Північно-західного госпітального округу.
Посадовці вважають: питання медобслуговування населення Бучі (яке стрімко росте) та інших населених пунктів, що межують з нами, можна вирішити шляхом покращення та вдосконалення існуючої мережі закладів.

Стаціонарна допомога жителям міста надається спеціалізованими стаціонарними закладами Ірпеня, але у зв'язку з їх віддаленістю один від одного та розташування у пристосованих приміщеннях страждає якість медичного обслуговування. Раціональним шляхом вдосконалення надання стаціонарної допомоги було б об'єднання зусиль прилеглих територій зі створенням госпітального округу з єдиним стаціонаром. Такий заклад включить, крім існуючих відділень, педіатричний, пологовий та гінекологічний стаціонар. Це розширить можливості надання лікарських консультацій, комплексного лікування та колегіальної взаємодопомоги. У такому стаціонарі більш ефективно буде використовуватися дороговартісне діагностичне та лікувальне обладнання. Відокремленим має бути лише інфекційне відділення, яке можна розмістити в окремій будівлі нинішнього дитячого відділення.

Кошти, вивільнені від утримання невеликих малоспеціалізованих стаціонарів необхідно буде використати на вдосконалення системи своєчасної доставки хворого та надання йому першої допомоги на догоспітальному етапі. Зручним місцем розташування стаціонару госпітального округу може бути приміщення Київської обласної психоневрологічної лікарні №2 (селище Ворзель, вул. Паркова, 4. Заклад знаходиться по трасі Київ-Ковель із зручним транспортним сполученням. Площа приміщень лікувальних корпусів – 10 тис. кв. м; проектна потужність – 700 ліжок, наявний ліжковий фонд – 450 ліжок.

Крім того, в Бучі незабаром буде введений в експлуатацію лікувально-діагностичний центр при поліклініці (рентгенологічний блок, діагностичні кабінети, денний стаціонар на 30 ліжок). У віддалених мікрорайонах міста наближення медичної допомоги планується здійснити за рахунок відкриття амбулаторій або відділень сімейної медицини.
Все це зменшить навантаження на загальний стаціонар госпітального округу та надасть змогу зекономити кошти для реалізації інших проектів.

Етапи впровадження проекту:

Червень 2012 – введення в експлуатацію лікувально-діагностичного центру при Бучанській міській поліклініці.
Червень-липень 2012 – переведення Міжміської станції швидкої медичної допомоги в приміщення за адресою вул. Кірова, 199 (учкомбінат).
2012-2013 – проведення ремонтних робіт та відкриття стаціонару госпітального округу.
В якій мірі вдасться реалізувати задумане – покаже час, а також факт прийняття відповідного рішення Київською облдержадміністрацією і Київською облрадою.

Беручи до уваги факт утворення нових вулиць на території Бучі було вирішено присвоїти їм назви. Інформувала про це спеціаліст відділу містобудування та архітектури Владислава Жуковець.
Новостворені вулиці, розташовані в межах залізничної колії вул. Нове шосе та Депутатської в Бучі і вул. Окружної в селищі Ворзель, назвали – вул. Бориса Гмирі та вул. Северина Наливайка.
Новоствореним вулицям, розташованим в межах вулиць Києво-Мироцької, В. Кондратюка і території санаторія «Дружний» - присвоїли назви: вул. Вадима Гетьмана, Григорія Верьовки, Степана Васильченка, Володимира Антоновича.
Як завжди, завершилося засідання сесії розглядом питань про регулювання земельних відносин громадян, підприємств, установ та організацій міста.
газета: "Бучанські новини" №23 від 8 червня 2012 року
 Інші новини по темі:
Обласний лісгосп приєднають до Бучанського ЖКГ

Обласний лісгосп приєднають до Бучанського ЖКГ

Бучанські новини
Буча: Затвердили бюджет міста

Буча: Затвердили бюджет міста

Бучанські новини
Тарифи на окремі види ритуальних послуг у Бучі

Тарифи на окремі види ритуальних послуг у Бучі

Буча та регіон
Тарифи на окремі види  ритуальних послуг в м. Буча

Тарифи на окремі види ритуальних послуг в м. Буча

Буча та регіон
"Бучаводоканал" - Нове комунальне підприємство (відеосюжет)

"Бучаводоканал" - Нове комунальне підприємство (відеосюжет)

Буча та регіон
Бучанський водоканал: Послуги з водопостачання та водовідведення виконуватиме БУЧАСЕРВІС (ЖЕК)

Бучанський водоканал: Послуги з водопостачання та водовідведення виконуватиме БУЧАСЕРВІС (ЖЕК)

Буча та регіон
Виконком: У центрі уваги – комунальні питання

Виконком: У центрі уваги – комунальні питання

Бучанські новини
Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

Розвиток Бучі бачу у створенні своїх служб

ВИКОНКОМ
2007 рік був означений напруженою роботою

2007 рік був означений напруженою роботою

ВИКОНКОМ
Тепло в оселях: Підприємства готові розпочати опалювальний сезон

Тепло в оселях: Підприємства готові розпочати опалювальний сезон

Бучанські новини
Створено нове підприємство - КП «Бучазеленбуд»

Створено нове підприємство - КП «Бучазеленбуд»

Бучанські новини
У Бучі впроваджується карткова система за користування ліфтами

У Бучі впроваджується карткова система за користування ліфтами

Бучанські новини
Яка комісія за оплату послуг ЖКГ?

Яка комісія за оплату послуг ЖКГ?

Бучанські новини
Проводиться роз’яснювальна робота щодо створення ОСББ

Проводиться роз’яснювальна робота щодо створення ОСББ

Бучанські новини
Вивезення сміття є найбільш затратним видом робіт

Вивезення сміття є найбільш затратним видом робіт

Бучанські новини
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.