Будівельні перспективи Бучі

У другу неділю серпня в Україні святкують День будівельника. Складно переоцінити внесок зодчих у розвиток суспільства, створення комфортних для життя умов.
Напередодні професійного свята ми поспілкувалися з директором комунального підприємства «Бучабудзамовник» Світланою Демченко. Дане підприємство наряду з будівельниками робить вагомий внесок у розвиток рідного краю, покращення його інфраструктури.
Мова йшла про теперішню містобудівну ситуацію в місті та завдання на майбутнє.

- Світлано Андріївно, яка атмосфера склалася сьогодні щодо розвитку міста, вдосконалення його інфраструктури?
- Серед мальовничих міст України достойне місце займає Буча: місто-будівельник, місто молоді і спорту, місто-трудівник. У цих назвах відображається суть славного краю, в якому відбуваються значні зміни, відколи селище стало містом обласного значення.
За декілька років виросли квартали багатоповерхової забудови, котеджі, сквери. Великим досягненням стало будівництво Бучанського міського парку площею 60 га з екзотичними рослинами та озерами, де проводять дозвілля мешканці нашого міста. Природа Бучі сприяє кліматичному оздоровленню людини, а місця відпочинку створюють чудову атмосферу для настрою.
Тут працюють та проживають будівельники, які своєю працею та реалізацією творчих досягнень допомагають квітнути молодому місту.

- Впродовж останніх років акцент робиться на багатоповерховій забудові. Які нові житлові об’єкти з’являться у майбутньому?
- Дійсно, за період з 2007 року в Бучі побудовано 12 багатоповерхових житлових будинків загальною площею 130.51 тис. кв. м житла. Отримано 49 квартир, що дало змогу виділити житло малозабезпеченим сім’ям, молодим спеціалістам.
На черзі – зведення житлових кварталів з об’єктами соціальної інфраструктури в межах вулиць Малиновського та Ярослава Мудрого; ЖК «Новатор» по вул. Депутатській; комплекс «Кампа» в межах вулиць Лісова, Вокзальна, Паркова (площа 9,2 га); забудова біля стадіону «Ювілейний», житловий квартал в межах вулиць Вишневої, Нове шосе та бульв. Б. Хмельницького («Київміськбуд»); комплекс «Варшавський двір» по бульвару Б. Хмельницького; житловий квартал по вул. Пушкінській та квартал «Річ таун» в межах вулиць Пушкінська, Революції, Гоголя та Шевченка.
Усе це говорить про здорову економічну ситуацію в Бучі, привабливість для інвесторів, стабільність та процвітання. Адже там, де погано, люди жити не хочуть.

- Зрозуміло, що з таким активним будівництвом з’являються нові вулиці. Як їх формуєте, облаштовуєте?
- Наприклад, у третьому кварталі 2012 року розпочали роботи по виготовленню проектно-кошторисної документації по будівництву таких вулиць: Островського, Мічуріна, Сім’ї Забарило, Івана Руденка, Чорновола, Нове шосе (вздовж автомагістралі Київ-Ковель). Поступово дійде черга і до інших.

- Багатьох жителів цікавить питання якісної питної води. Будівництво яких комунікацій зараз ведеться?
- Завдяки інвестиційним коштам побудовано резервуар чистої води на 4800 м. куб. по вул. Пушкінській. Також побудовані чотири артизіанські свердловини, що дають можливість безперебійно забезпечувати мешканців водою.
А у зв’язку з вмістом великої кількості заліза Бучанського горизонту води, розроблений проект по її знезалізненню. Це дасть змогу очистити воду та наситити киснем.
Зараз розробляється проектно-кошторисна документація по будівництву резервуара чистої води по вул. Тарасівській (друга черга).

- Одним із головних показників якості життя та розвитку інфраструктури в місті є будівництво доріг. Яка ситуація зі шляхами в Бучі?
- Бучанська міська рада розробила проектно-кошторисну документацію по будівництву доріг: вул. Паркової, Рози Люксембург, Левка Ревуцького, Інститутської. На сьогоднішній день роботи розпочаті за рахунок державних коштів.
Також для забезпечення надійної експлуатації доріг комунальної власності проведений поточний ремонт доріг вулиць Польової, Островського, Енергетиків, Вокзальної, Гамалія, Лермонтова, Революції, Чкалова, Тарасівської, Києво-Мироцької, Жовтневої, Шевченка, Горького, Кірова. Це стосується і прибудинкової території житлових будинків по вул. Нове шосе.

- Які ще об’єкти зараз під контролем?
- Так, здійснюються роботи по будівництву протиерозійних споруд для захисту території від площинного змиву грунту у міському парку. До речі, зараз там проводиться реконструкція колишнього літнього кінотеатру. В подальшому будівля слугуватиме для проведення культурно-масових подій, дискотек, конференцій.
Будуються мережі зовнішнього освітлення по вул. Інститутській та доріжок міського парку, Французького дворику.
Ще одним значимим об’єктом є реконструкція приміщення денного стаціонару по вул. Пушкінській (за кошти інвесторів). Роботи на завершальній стадії, тому вже скоро бучанці матимуть сучасний, достойний медичний заклад.

- У Бучі розвивається й освітньо-спортивна галузь, зокрема будується новий спорткомплекс школи №2 по вул. Шевченко, 13. Розкажіть детальніше про цей проект.
- Запроектований прямокутний універсальний спортивний блок розмірами 60,00 м на 30.00 м з двома прибудованими блоками. Перший – перехідний, який з’єднує школу з основним об’ємом. Другий – вхідний блок для глядачів та відвідувачів, двоповерховий, прибудований до середнього блоку.

Проектом передбачено два варіанти використання спортивного залу.
Перший варіант – зал використовується, як спортивна арена для ігор, тренувань, легкоатлетичних та гімнастичних занять і змагань.
Другий варіант – для більш раціонального використання наявна площа ділиться на два спортивних зали розсувною перегородкою.
Будівля комплексу має універсальну залу з розмірами ігрового поля 47.00 м на 27.30 м, на якому розмічені поля для ігрових видів спорту (міні-футбол з розмірами поля 42.00 м на 25.00 м; гандбол з розмірами поля 40.00 м на 20.00 м; тенісний корт 23.77 м на 10.97 м; баскетбольний майданчик 28.00 м на 15.00 м; волейбольний майданчик 18.00 м на 9.00 м; майданчик для бадмінтону з розмірами поля 13.40 м на 6.10 м).

Розроблений проект і по реконструкції самої ЗОШ №2 з добудовою нової школи та реконструкцією старих приміщень.
Щодо інших закладів освіти, то розроблений проект на будівництво школи на 900 учнівських місць (квартал багатоповерхової житлової забудови в межах вул. Вишневої, Нове шосе, бульв. Б. Хмельницького). Крім того, після тривалої перерви розпочнуться роботи по будівництву дитячого садка на 110 місць по вул. Центральній (також буде каналізування масиву приватної забудови «Лісова»). Тож, чимало нелегкої, але приємної і корисної роботи ще попереду!
З нагоди Дня будівельника хочу привітати всіх зодчих не тільки нашого регіону, а й усієї країни з професійним святом. Своєю благородною працею вони прикрашають наші міста, створюють комфортні умови для проживання та відпочинку людей, будують дитячі садочка й школи для майбутнього покоління. Бажаю всім творчої наснаги, здоров’я і дякую за вагому участь у розбудові міста та активну громадську позицію!
газета: "Бучанські новини" №29-30 від 10 серпня 2012 року
спорткомплекс, міські новації, інтервю
 Інші новини по темі:
Місто Буча - 10 років у статусі обласного значення

Місто Буча - 10 років у статусі обласного значення

Буча та регіон
Любити рідне місто – Любити Україну

Любити рідне місто – Любити Україну

Бучанські новини
Інтерв’ю з депутатом Бучанської селищної ради - Василь Олексюк

Інтерв’ю з депутатом Бучанської селищної ради - Василь Олексюк

ВИКОНКОМ
Світлана Демченко: «Люди бояться   вкладати кошти   в недобудовані об’єкти»

Світлана Демченко: «Люди бояться вкладати кошти в недобудовані об’єкти»

Бучанські новини
Буча розбудовувається

Буча розбудовувається

Буча та регіон
VIVA - Буча. 105 років

VIVA - Буча. 105 років

Бучанські новини
Благоустрій : Дорога, дорога..

Благоустрій : Дорога, дорога..

Бучанські новини
В Ірпені буде розпочато будівництво нового пологового будинку

В Ірпені буде розпочато будівництво нового пологового будинку

Буча та регіон
Спостереження, про які зазвичай не говорять, але які  зачіпають

Спостереження, про які зазвичай не говорять, але які зачіпають

Молодіжне слово
Гімн міста Буча

Гімн міста Буча

Бучанський музей
75-річчя від дня утворення Київської області

75-річчя від дня утворення Київської області

Бучанські новини
Працівники ЗАТ «Меліоратор» отримали нагороди

Працівники ЗАТ «Меліоратор» отримали нагороди

Бучанські новини
Буча та індивідуальність

Буча та індивідуальність

ВИКОНКОМ
Київ розширюватиме межі за рахунок околиць

Київ розширюватиме межі за рахунок околиць

Бучанські новини
12 травня світ відзначає День медичної сестри (відеосюжет)

12 травня світ відзначає День медичної сестри (відеосюжет)

Буча та регіон
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.