Буча новини міста, Буча сайт » ЗМІ Ірпінського регіону » Бучанські новини » Інфраструктура: Нові автозупинки в Бучі

Інфраструктура: Нові автозупинки в Бучі

Вже найближчим часом вздовж бучанського відрізку траси Київ-Ковель планується облаштувати чотири нові зупинки громадського транспорту. Мова йде про центральну і, в певному значенні, «стратегічно важливу» вулицю Нове Шосе. При цьому попередні «місця очікування» зазнають реорганізації.

Насамперед, будуть «скасовані» зупинки біля «СТО» та паралельна з нею – з боку школи №4. Не буде зупинок біля стадіону «Ювілейний». Але натомість, відповідно до нормативів, побудують місця очікування в межах «підземки» – навпроти «Еко-маркета» (праворуч і ліворуч). Таким чином, всі людські «потоки» будуть зводитися до підземного пішохідного переходу. На думку фахівців, такі «перестановки» більше дисциплінують громадян і вони переходитимуть дорогу тільки у встановленому місці. Крім того, певною мірою відпаде необхідність перетинати «варшавку» наземним шляхом, що знизить ймовірність нещасних випадків за участі пішоходів.

Ще дві зупинки планується облаштувати на перетині бульвару Б.Хмельницького і вул. Нове Шосе. Після низки негативних подій, пов’язаних з поганим регулюванням руху і загибеллю людей, на тому перехресті було встановлено світлофорний об’єкт. Тепер перед ним, (справа і зліва, будуть побудовані відповідні конструкції.

Мабуть, багатьом такі метаморфози можуть здатися не надто зручними. Але саме таке розташування даних об’єктів відповідає нормативам щодо облаштування зупинок на трасі Київ-Ковель, - пояснили фахівці.
Крім того, ще дві зупинки мають з’явитися по вул. Депутатській. Принаймні, це передбачено в проекті й надходило чимало побажань від самих жителів. Адже поряд – кладовище, і вже давно виникає потреба зробити до нього зручну схему доїзду, а відповідно – і зупинки громадського автотранспорту. По іншу сторону дороги (від цвинтаря) з’явилися нові об’єкти багатоповерхової забудови. До того ж, там буде відкриватися новий ринок. Тож, і там треба цивілізоване місце для зупинки транспорту.
Як зазначила головний архітектор міста Валентина Ткаченко, нові зупинки будуть однакового типу – без торгівельних павільйонів. Зводитимуться вони за рахунок місцевого бюджету.

Чому так? Є нові вимоги облавтодору (балансоутримувача даних земельних ділянок – державної власності), згідно яких зупинки не можуть бути облаштовані будь-якими торгівельними закладами в межах траси Київ-Ковель. Трохи парадоксально, адже раніше дорожники самі надавали дозвіл на таку діяльність підприємців. Тому бізнесменам треба бути готовими до того, щоб полишити «напрацьоване» місце.
Головний мотив при посиланні на це рішення – безпека траси державного значення.
До речі, варто нагадати, що реконструкцію міжнародної траси планували завершити до Євро-2012. Кілька ділянок старої «бетонки» мали перетворити на дорогу І класу з 4-ма смугами, з найновішим асфальтовим покриттям.
Утім, амбітний інфраструктурний проект перетворився на «сором», про який чиновники не надто любили згадувати у своїх звітах.

Будівництво ринку
(фото з архіву, серпень, 2013)По вулиці Депутатській незабаром з’явиться новий об’єкт торгівлі – великий критий ринок. Виглядатиме він досить сучасно – просторі ряди, чисті павільйони, компактне розташування.
А для потреб відвідувачів – широкий спектр послуг. Враховуючи те, що даний мікрорайон активно розвивається і в майбутньому слід очікувати на появу нових будинків, то такий заклад – там доречний і досить перспективний. Оскільки він розташований над трасою, то проблема доїзду – відпадає сама собою. Разом з тим, це – не зовсім конкурент існуючому бучанському ринку. Адже людям, які живуть у центрі міста, навряд чи захочеться долати відстань у декілька кілометрів, щоб придбати товар.
Крім того, новий заклад певною мірою розрахований на покупців із сусідніх населених пунктів, які мають власний транспорт і можуть «скупитися» по-дорозі додому.

Варто зазначити, що не лише за допомогою ринку планується розширити мережу торгівельних закладів Бучі. Так, у місто зайшла компанія «Новус» і почала активне будівництво по вул. Києво-Мироцькій. Орієнтовна «здача» об’єкта – в поточному, 2014 році.

Оновлена освіта
Разом із житловим будівництвом зводяться й об’єкти соціальної інфраструктури. На цьому акцентував увагу Бучанський міський голова Анатолій Федорук під час свого звітування перед територіальною громадою міста.
Так, у цьому році планується до здачі в експлуатації дитсадок «Яблунька», що по вул. Центральній. Новий дитячий заклад розрахований на 160 місць.


У майбутньому можна розраховувати на появу ще одного дитсадка по вул. Малиновського, де колись вже був дошкільний навчальний заклад.
Крім того, в цьому році має розпочатися добудова до бучанської загальноосвітньої школи №5. Зараз задум на стадії передпроектних проробок.
Звичайно, в планах і реконструкція школи №1. Хоча в цьому випадку економісти сумно констатують: важко прогнозувати, як нині, в непростий для країни час, будуть функціонувати і впроваджуватися ті чи інші державні програми. Але дану роботу треба розпочинати, адже нині заклад працює у дві зміни.
У фінансових планах Управління капітального будівництва Київської області є і бучанська школа №2, яка теж потребує значного оновлення.
Хочеться вірити, що всі ці задуми, зрештою, будуть реалізовані.

Комунікації
Але не лише на освіті зупинилася увага органів самоврядування. У цьому році також планується довести до тями кілька комунікаційних об’єктів.
Так, повинно закінчитися будівництво станції знезалізування по вул. Пушкінській, будівництво артсвердловини по вул. Склозаводська, водонапірної вежі та артсвердловини по вул. Рози Люксембург. Є намір запустити в експлуатацію насосну станцію по вул. Тарасівській (будівництво розпочалося три роки тому) – виконаний значний об’єм робіт по «закільцюванню вулиць». Тепер залишилося лише «впорядкувати» вул. Кірова і провулок, який тягнеться від учкомбінату до «яблунського» переїзду. У результаті матимемо друге велике кільце по водозабезпеченню жителів Бучі.

Перспективні пропозиції
Наше місто – серед 20-ти відібраних (виходячи з пропозиції Асоціації міст України), яке бере участь у програмі «Доступу до публічної інформації в Україні». Усе це – в рамках співпраці з країнами Європейського Союзу. Адже прагнення українського народу – жити європейськими цінностями і йти цивілізованим шляхом у своєму розвитку і становленні.
6 -4

Людмила ГЛАДСЬКА, www.bucha.com.ua 
міські новації, фотофакт
Коментарів: 0
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.