«УКРАЇНА – ЄДИНА». І Буча також

12 квітня містами України пройшла мирна акція «Ланцюг Єднання». Ініціативна громада ставила за мету показати, що всі українці – рівні, що немає поділу на Схід і Захід, Північ і Південь. «Україна – єдина!» - ось головна думка, яку хотіли донести організатори. Загалом планувалося долучити до цієї події близько трьох мільйонів людей. І хоча на практиці вийшло менше, все ж таки було зрозуміло: серед українців – багато патріотів своєї держави. Адже кожен бореться за свої переконання, як може – хтось із зброєю в руках, хтось працею, а хтось – моральною підтримкою.

Як завжди, не стоять осторонь важливих процесів в країні і жителі Бучі, які вирішили провести свій ланцюг єднання. Молодий журналіст Костянтин Гордійчук дізнався про Всеукраїнську акцію «Україна єдина» з Інтернету. Його громадська позиція не дозволила проігнорувати цей захід. Тому юнак звернувся до знайомих і запросив приєднатися. Бучанці зібралися вздовж «варшавської» траси, у руках – прапори і плакати на підтримку миру в Україні. Вони взялися за руки і заспівали гімн України.

«Якщо ми українці, то чому не повинні виходити на вулиці і захищати своє?! Вибачте, якщо перед нами виникла загроза, що Росія нападе на Україну, то ми повинні без діяти? Ми маємо захищатися різними методами – військово, морально, національно, виходити на вулицю з прапорами і висловлювати свою позицію, говорити рідною мовою і т.д.», - каже Костянтин.
- Якою була реакція: всі погоджувалися прийти чи казали: «Навіщо це треба?»
- Я знав, кому телефонувати. Слава Богу, що в нашому місті є такі люди, які здатні вийти на захист своєї землі.
- А чи не було бажання провести все це на рівні міста – із залученням ширшої аудиторії?
- На жаль, все відбулося спонтанно і забракло часу. Але хотілося, щоб така акція пройшла в Бучі за тиждень, два, але більш серйозно. Такі акції зараз потрібні.
- Чи відчули підтримку перехожих, автомобілістів – якою була їхня реакція на вас?
- Спочатку переважна більшість – «мовчали». Зрідка хтось сигналив на знак підтримки або махав рукою з-за керма. А потім якось все пожвавилося, відчувалося позитивне ставлення з боку автомобілістів. Особливо, «пронизуюче» сигналив поляк, який їхав на своїй фурі.
- Розчарування не відчули?
- Яке може бути розчарування, якщо я живий, в мене є сили і я ходжу?! Розчарування може бути тільки стосовно себе, а не тому, що не все вдалося або вийшло не так, як хотів би. Якщо поряд є люди, то це вже чудово. Ми віримо в Україну, її майбутнє і, наскільки вміємо і можемо, – докладаємо зусиль, щоб її підтримати.


Варто зазначити, що до акції долучилося не так багато жителів міста, як того б хотілося. Хоча у нас чимало молодіжних та патріотично налаштованих організацій. Але ніщо добре не може бути через примус, позивні зрушення можливі лише тоді, коли вони проходять крізь серце...
3 -2

Людмила ГЛАДСЬКА 
газета: "Бучанські новини" №15 від 18 квітня 2014 року
Коментарів: 1
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
semdj
  • semdj (0)
  • Гостi
  • 21 квітня 2014 22:05
Варто зазначити, що до акції долучилося не так багато жителів міста, як того б хотілося. Хоча у нас чимало молодіжних та патріотично налаштованих організацій. Але ніщо добре не може бути через примус, позивні зрушення можливі лише тоді, коли вони проходять крізь серце...
Ну взагалі то якщо уважно почитати що мала за мету акція «УКРАЇНА – ЄДИНА»,то можна помітити що це був живий ланцюг.І проходити він мав по житомирській,харківській та відомій трасі е95.Тож не дивно що в Бучі зібралося не так багато люду

0