Буча новини міста, Буча сайт » Буча та регіон » Відкриття ТЦ «Модуль»: що отримає з цього Буча?

Відкриття ТЦ «Модуль»: що отримає з цього Буча?

26 березня, у Бучі відбулася прес-конференція присвячена відкриттю регіонального торгового центру «Модуль».


На запитання журналістів відповідали: директор однієї з провідних девелоперських компаній України Dragon Development Олег Курінной, Бучанський міський голова Анатолій Федорук, старший банкір Європейського Банку Реконструкції та Розвитку Мілен Георгієв, керівник департаменту нерухомості шведського інвестиційного фонду East Capital Біляна Божич, комерційний директор Dragon Development Юлія Клименко, комерційний директор мережі супермаркетів «Еко-маркет» Сергій Шавлукевич, голова правління «Нової Лінії» Олег Шандар та маркетинговий директор «COMFY» Наталія Кошева.

Фахівці надали інформацію стосовно роботи комплексу «Модуля» у Бучі, розповіли про інвестиційні зобов’язання та проаналізвали економічну обгрунтованість розташування ТЦ у нашому місті.

Прес-конференція

- Чи стане нове підприємство лідером серед платників податків до бюджету Бучі?
(на запитання відповідає Бучанський міський голова Анатолій Федорук)
- Я хотів би привітати забудовника та його партнерів з логічним завершенням роботи, яку півтора роки тому вони розпочали у Бучі.
У мене зараз двоякі почуття. З одного боку – радість віт того, що місто розбудовується, з’являються такі торгівельні центри. З іншого боку – смуток, бо завершується плідна співпраця, яка склалася між Бучанською міською радою, забудовниками та орендарями.
Звичайно, відкриття «Модуля» - подія для нашого міста, адже робота ТЦ суттєво вплине на бюджетну політику Бучі в плані зміцнення. Передбачається, що кожного року до бюджету надходитиме близько 5 млн. грн відрахувань.


- Скільки робочих місць створено для громадян?
(на запитання відповідає голова правління «Нової Лінії» Олег Шандар)
- Якщо говорити вцілому про роботу ТЦ, то в Бучі створено близько 1100 нових робочих місць. І 60 відсотків людей, які тут працюватимуть – місцеві жителі. Стосовно компанії «Нова Лінія», то це - 450 робочих місць. Крім того, наша компанія завжди була соціально відповідальною. Мається на увазі не тільки допомога дитячим садочкам і школам, але й участь в усіх заходах, які проводить Бучанський міський голова, громадськість міста.


- Які існують ризики для інвесторів ТЦ «Модуль» у Бучі?
(на запитання відповідає директор девелоперської компанії в Україні Dragon Development Олег Курінной)
- Ризик присутній у будь-якому бізнес-проекті. І нагорода бізнесмена – це нагорода за ризик, який він несе при виборі правильної концепції, використання кредитних коштів тощо. Ми ризикуємо у Бучі тільки тим, що повинні на належному рівні надавати сервіс відвідувачам цього прекрасного торгівельного центру. Тоді вони його полюблять і будуть тут робити свої покупки. Це й стане найкращою гарантією економічного успіху.

- Торгові центри, які планується відкрити в інших містах України, також називатимуться «Модуль»?
- Мультибрендові торгові центри, де буде декілька основних орендаторів, називатимуться «Модуль». Є ТЦ з єдиним орендатором – «Новою Лінією». Відповідно такі заклади матимуть назву – «Нова Лінія».

- У Бучі вже є два магазина «Еко-маркет». Як нове відкриття вплине на долю попередніх супермаркетів? Чи матимуть вони тепер достатню кількість покупців?
(на запитання відповідає комерційний директор мережі супермаркетів «Еко-маркет» Сергій Шавлукевич)
- Ми прораховували це питання. Зрозуміло, що певна частина людей все ж таки перейде до «Екомаркету», що в ТЦ «Модуль». Хоча відкриття даного магазину більше розраховане на людей, які мають свій автотранспорт – тих, хто проїжджає автомагістраллю «Київ-Ковель».

- За який період ТЦ «Модуль» зможе стати рентабельним?
(на запитання відповідає голова правління «Нової Лінії» Олег Шандар)
- Я буду говорити за «Нову Лінію». Ми плануємо, що протягом двох років повністю закриємо інвестицію, яка була зроблена.

- Чи є на території Бучі великі торгівельні центри? Якщо до влади звернуться з пропозицією побудувати на території міста ще якість ТЦ – вона відмовиться чи ні?
(на запитання відповідає Бучанський міський голова Анатолій Федорук)
- У той час, коли на ринок нашого міста завітала така компанія, як «Нова Лінія», то ми, проаналізувавши ситуацію в регіоні, прийшли до висновку, що нічого подібного немає. Маючи змогу спілкуватися з представниками цих компаній щодо того, як вплинуло на них відкриття торгівельних центрів по кільцевій дорозі Києва, то вони запевнили, що прогнозували таку ситуацію і це їх не лякає.
Щодо пропозицій інших інвесторів, то якщо вони будуть надходити – ми їх розглядатимемо. Я свідомо не роблю реклами ТЦ «Модуль», тому що вони самі себе прекрасно презентують. І та співпраця, яка між нами склалася, дає підстави сподіватися, що і нинішні власники, і їхні партнери будуть розбудовувати інші торгівельні центри у нашому місті. Так що це лише початок співпраці. Поруч є вільні території, які уже мають власника. Це зручно для інвестування, бо не потрібно довго погоджувати прилеглу територію: отримавши документацію – вже можна будувати. Цільове призначення земельних ділянок якраз співпадає з інтересами інвесторів.


- Яким чином відкриття такого гіганта, як «Нова Лінія» вплине на магазини будівельного профілю, які є в Бучі?
- Частина власників таких магазинчиків мала можливість спільно робити інвестиції у новий торгівельний центр. Дехто – вже змінив напрямок діяльності своїх закладів. В основному, ці бізнесмени пішли в сферу надання різних послуг.

- Чому «COMFY» вирішила вести свій бізнес у Бучі?
(на запитання відповідає Бучанський маркетинговий директор «COMFY» Наталія Кошева)
- Вважаю, що в перспективі – це дуже розвинене місто, яке розташоване поряд із столицею. Люди будуть їхати у такі міста, як Буча – вдихнути ковток свіжого повітря, насолодитися природою. Тут буде розвиватися будівництво, зокрема житлове. Це означаю, що жителям міста буде потрібна побутова техніка, будівельні матеріали, продукти харчуванняю.

- Часто, коли представники різних компаній приходять у місто, вони багато чого обіцяють. Але коли справа доходить до конкретних дій – знімають із себе будь-яку відповідальність. Чи готові головні орендарі ТЦ «Модуль» співпрацювати з міської радою, громадськими організаціями Бучі?
(на запитання відповідає голова правління «Нової Лінії» Олег Шандар)
-Ми були, є і будемо – соціально орієнтованими. Братимемо активну участь у громадському житті міста. У нас в цьому – багатий досвід і нарікань на співпрацю з нами не було.

(на запитання відповідає директор девелоперської компанії в Україні Dragon Development Олег Курінной)
- Від імені ТЦ «Модуль» хочу додати, що всі наші проекти – також соціально орієнтовані. Окрім того, що ми сприяємо розвитку інфраструктури, у нас ще передбачений внесок до бюджету на розвиток міста. І Буча не стала вийнятком із правила – на потреби міста було виділено близько 2 млн грн.
Я хотів би подякувати міській владі Бучі в особі мера міста Анатолія Федорука, який виявив підвищену турботу до цього проекту. Завдяки цьому, ми пришвидшили вирішення багатьох питань. Скажу лише, що не завжди зустрічається таке ставлення місцевої влади до бізнес-проектів. За це – велике спасибі владі Бучі.

Інфраструктура торгового центру

Загальна площа ТЦ «Модуль» становить близько 25 000 кв.м., для гостей передбачено 500 паркомісць. Головними орендарями центру стали гіпермаркет будівельних та оздоблювальних матеріалів «Нова Лінія» (15 600 кв. м.), продуктовий супермаркет «Екомаркет» (4100 кв.м.), супермаркет електроніки «COMFY» (1700 кв.м.). Крім того, у ТЦ розташовані кафе «Сітіфреш», магазин товарів для тварин «Зоосвіт», аптека, магазин «Венето» та інші магазини роздрібної торгівлі.
Загальний об’єм інвестицій в ТЦ «Модуль» склав понад 22 млн. доларів США. Інвесторами проекту виступили Європейський Банк Реконструкції та Розвитку, шведський інвестиційний фонд East Capital та компанія Dragon Capital.


«Відкриття ТЦ «Модуль» в місті Бучі – стратегічно продуманий крок. Торговий центр має вигідне фасадне розташування поблизу Києва вздовж траси міжнародного значення Київ-Ковель. ТЦ «Модуль» стане зручним місцем покупок для жителів Бучі, Ірпеня, Ворзеля, Гостомеля та інших сусідніх населених пунктів.
Варто зазначити, що подібні об’єкти вже реалізовані у 6 містах України.

Сфера послуг

Компанія «Нова Лінія»
На території гіпермаркету у Бучі, площа якого становить 124000 тис. кв.м., покупці знайдуть все необхідне для свого житла. Починаючи від загальнобудівельних матеріалів, сантехніки, декору до відділу сад-город. Товари будуть знаходитися як у самому торгівельному центрі, так і на спеціальному майданчику надворі. На будівельному майданчику покупці зможуть придбати цеглу, пісок, кровельні матеріали тощо.


Новий «ЕКО-маркет» у Бучі
Торгова площа становить 2600 кв. м. Асортимент магазину буде нараховувати понад 17 тис. товарних найменувань. У ньому працюватимуть кондитерський та м’ясний цехи, а також власна кулінарія. Непродовольчий сектор буде представлений широким спектром продукції у різних товарних групах: від косметичних засобів та побутової хімії до одягу.
У новому супермаркеті будуть працювати 22 каси.
За словами генерального директора «ЕКО-маркет» Віктора Повніца, даний супермаркет буде одним із найбільших із усіх функціонуючих сьогодні магазинів під вивіскою «ЕКО-маркет».



Супермаркет електроніки «COMFY»
Покупцям пропонується зручна для навігації торгова площа розміром близько 2000 кв. м.
«COMFY» пропонує своїм покупцям близько 10000 найменувань аудіо/відео та цифрової техніки, дрібної та великої побутової техніки, медіа товарів і товарів для розваг, а також аксесуарів.







коротенький фотозвіт в галереї>>
Людмила Гладська, спеціально для 
 Інші новини по темі:
Ірпінська ОДПІ повідомляє

Ірпінська ОДПІ повідомляє

Повідомлення!
10 лет успеха: компания Dragon Capital отмечает юбилей

10 лет успеха: компания Dragon Capital отмечает юбилей

Буча та регіон
10 грудня відбудеться офіційне відкриття центру підтримки підприємців Дія.Бізнес у Бучі

10 грудня відбудеться офіційне відкриття центру підтримки підприємців Дія.Бізнес у Бучі

Буча та регіон
У селі Колонщина побудують індустріальний парк Е40

У селі Колонщина побудують індустріальний парк Е40

Буча та регіон
У Бучі відкрилося управління Пенсійного фонду України

У Бучі відкрилося управління Пенсійного фонду України

Буча та регіон
У Бучі презентували Агенцію регіонального розвитку (відео)

У Бучі презентували Агенцію регіонального розвитку (відео)

Буча та регіон
Буча - у «зеленому» списку відібраних проєктів щодо добудови корпусу школи №1

Буча - у «зеленому» списку відібраних проєктів щодо добудови корпусу школи №1

Буча та регіон
Теплопостачання в Бучі: які перспективи?

Теплопостачання в Бучі: які перспективи?

Бучанські новини
26 січня у Бучі відбулися звітні збори регіонального відділення Асоціації міст

26 січня у Бучі відбулися звітні збори регіонального відділення Асоціації міст

Суспільство
Київ, прес-брифінг АМУ на тему "Бюджет 2020 – це згортання децентралізації" (відео)

Київ, прес-брифінг АМУ на тему "Бюджет 2020 – це згортання децентралізації" (відео)

Буча та регіон
18 лютого: Круглий стіл 'Децентралізація. Погляд місцевої влади"

18 лютого: Круглий стіл 'Децентралізація. Погляд місцевої влади"

Буча та регіон
Dragon Capital покупает склады в Буче

Dragon Capital покупает склады в Буче

Буча та регіон
Анатолій Федорук закликав керівників розвивати місто

Анатолій Федорук закликав керівників розвивати місто

ВИКОНКОМ
До каталогу підприємств додані підприємства

До каталогу підприємств додані підприємства

Каталог підприємств
Футбол: «Бронзові» урочистості в Бучі

Футбол: «Бронзові» урочистості в Бучі

спортивні новини
Коментарів: 3
Додати коментар
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 370 днів з дня публікування.
Helga Pataki
даний супермаркет буде одним із найбільших із усіх функціонуючих сьогодні магазинів під вивіскою «ЕКО-маркет»


це не покращить його репутацію...

0
abv65
  • abv65 (0)
  • Гостi
  • 30 березня 2010 11:03
Когда остановка маршрутного автобуса будет напротив МОДУЛЯ?

0
administrator

OFFline

  • administrator (270)
  • Адміністратори
  • 30 березня 2010 11:15
Цитата: abv65
Когда остановка маршрутного автобуса будет напротив МОДУЛЯ?


заминка за разрешением облавтодора. +светофор там же.

0